Piszę tutaj, bo pogonili mnie z działu Styling, a usterką to nie jest.
W miejscu gdzie zagina się blacha karoserii przy nadkolach występuje lekka korozja. A że kolor jest perłowo biały korozja bardzo rzuca się w oczy. Co prawda nie jest zbyt mocna, ani rozległa, ale chciałbym to sobie zrobić, a nie korzystać z usług blacharza/lakiernika, które jak wiadomo do tanich nie należą. Ktoś mi doradził po prostu zeszlifować ten nie za długi pasek, i pokryć go farbą (nie koniecznie w kolorze nadwozia, a nawet lepiej w ciemniejszym kolorze), którą się stosuje bezpośrednio na rdzę. Jakieś inne sugestie? I jeżeli to całkiem przyzwoity pomysł, to jakiej farby użyć? Hammerite (czy jakkolwiek się ona nazywa)?
takie coś co proponujesz to tylko maskowanie na chwilę dosłownie po pół roku wyjdzie jeszcze lepsza ruda...
Ja robiłem lakierowanie wszystkich błotników i zaprawki gdzie trzeba było oraz wymianę tylnej klamki klapy
1000 zł za to mnie skasował lakiernik.
Możesz stosować hammerite na rdzę lub inne produkty jak np. śnieżka na rdzę, ale lepiej jest to odtłuścić i zjechać szczotą drucianą obrotową na wiertarce, i można coś zamaskować, ruda i tak się pokaże bo jest to cholera nieziemska, proces utleniania jest nie do zatrzymania.
Szkoda że w polo nie pofatygowali się na ocynk nadkoli...
no ale cóż...
Jest jeszcze metoda cynkowania lub cynowania nadkoli. U nas pewna firma to robi. Nadkole nierdzewne do końca życia.
Zamierzam to zrobić razem z poszerzeniem nadkoli. Nadmienię tylko, że mam wspawane 3 blaszki. Wystarczyła 1 zima aby z niczego powstały dziury.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
polecam jednak blacharza, chyba że masz mały pistolet, sprężarkę i polerkę elektryczną
-rdzę zdzieramy "do żywej blachy"
-szpachla (plus oczywiście papier ścierny)
-malutkim pistoletem punktowe psik psik (lakierem dobranym po odcieniu, a nie po numerze)
-polerka
sam mam białe polo i trochę mnie drażni ta rdza a chciałbym autko wypolerować i jednocześnie zamaskować ją ( szczególnie mi bierze próg pod drzwiami tylnymi od strony pasażera oraz tylną klapę w pobliżu zamka i wnęki na tablicę )