6N2 GTI by BICKER

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

jest tez roznica chyba w tym momencie jaki ma silnik, a jaki jest moment na kolach czyli taki faktyczny mierzony na hamowni, wg mnie to odblokowanie silnika poprzez wycinkę kata powinno przesunąć delikatnie moc na wyższe obroty i ja delikatnie podnieść, ale przeważnie moment w takiej sytuacji spada
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

Post autor: bicker83 »

[quote="wojtasllb"]jest tez roznica chyba w tym momencie jaki ma silnik, a jaki jest moment na kolach czyli taki faktyczny mierzony na hamowni, wg mnie to odblokowanie silnika poprzez wycinkę kata powinno przesunąć delikatnie moc na wyższe obroty i ja delikatnie podnieść, ale przeważnie moment w takiej sytuacji spada[/quote]

Weldug mnie nie masz do konca racji bo to raczej logiczne ze jezeli motor lepiej oddycha to lepiej sie na obroty wspina czyli lepszy moment ma. Logi robilem tez przed wycieciem kata i bylo idealnie tyle ile fabryka pokazuje wiec wydaje mi sie ze to juz jest to co na kola idzie ale oczywiscie moge sie mylic.
Obrazek
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: polakotek »

Kurcze, oszukali Cie i kierownice Ci ze zlej strony zamontowali :D

Achh, ale mi sie marzy takie GTI :roll: dbaj o niego i ladnie modz, to bedzie cud malina, bo ladnych i zadbanych GTI jest jak na lekarstwo!
Nie ma Polo, jest Skoda :(
Awatar użytkownika
bany
Początkujący
Początkujący

Post autor: bany »

dokladnie mi tez sie takie marzy jeszcze jakbym mial czerwone GTI w 4 furtkach i wszystko w ori ,dzieki za mily komentarz kolego
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

[quote="polakotek"]Kurcze, oszukali Cie i kierownice Ci ze zlej strony zamontowali :D

Achh, ale mi sie marzy takie GTI :roll: dbaj o niego i ladnie modz, to bedzie cud malina, bo ladnych i zadbanych GTI jest jak na lekarstwo![/quote]

Hehe no widzisz kiera nie z tej strony ale nie jest tak zle jakby sie moglo wydawac. Tutaj jest jeszcze mniej zadbanych GTI niestety ale udalo mi sie trafic jak widac na calkiem ladny egzemplaz :D

[quote="bany"]dokladnie mi tez sie takie marzy jeszcze jakbym mial czerwone GTI w 4 furtkach i wszystko w ori ,dzieki za mily komentarz kolego[/quote]
Nie ma za co :oki:
Obrazek
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

jak sobie poradziłeś z błędem sondy po wycięciu kata? :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

Nic nie robilem z tym. Blad caly czas jest w silniku ale na.liczniku nic się nie zapala więc chyba nie ma sensu nic kabinowac :) tym bardziej ze to tylko sonda diagnostyczna.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

No i dzisiaj dotarla paczka z bixenonami od A6 :D Narazie tylko takie zdjecie a montaz w sobote o ile pogoda dopisze :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

Wczoraj truskawa poszla na podnosnik i zrobilem wymiane: oleju w skrzyni, oleju w silniku i filtra, filtra kabinowego, filtra paliwa, plynu hamulcowego, coolanta i wycieraczek :P
POZDRO
Obrazek
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

[quote="bicker83"]Nic nie robilem z tym. Blad caly czas jest w silniku ale na.liczniku nic się nie zapala więc chyba nie ma sensu nic kabinowac :) tym bardziej ze to tylko sonda diagnostyczna.

No i dzisiaj dotarla paczka z bixenonami od A6 :D Narazie tylko takie zdjecie a montaz w sobote o ile pogoda dopisze :)
Obrazek[/quote]

No i bixenon zalozony :D wszystko smiga jak trzeba :szefu:

Next step: Obrazek

Obrazek
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Nie lepiej jakieś markowe radyjko 2-din?
Wiadomo - ori to ori, ale gra przeciętnie mimo wszystko.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

[quote="Tomek001"]Nie lepiej jakieś markowe radyjko 2-din?
Wiadomo - ori to ori, ale gra przeciętnie mimo wszystko.[/quote]

Chce sie pozbyc polki pod radiem to raz a dwa to najtansza opcja 2DIN bo jakbym mial kupic cos nie ORI 2DIN to jakies w miare sprzety kosztuja fortune a wole wydac wiecej kasy w inne mody niz akurat w audio bo nie zalezy mi tak na tym bardzo :) Mialem juz w swoim glofie MK4 takze wiem co to za sprzet - wystarczy mi w zupelnosci bo zmieniarke juz w bagazniku mam :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
mkpolo
Newbie
Newbie

Post autor: mkpolo »

ciekawe polo bardzo mi się podoba ;)
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

Maly update - doszlo MFD :) niestety w transporcie z PL uszkodzili naped CD wiec czekam na nowy :/
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
yoker1988
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: yoker1988 »

fajne radyjko a jak z dzwiekiem itd ?
Awatar użytkownika
Bejcuś
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Bejcuś »

[quote="bicker83"]Maly update - doszlo MFD :) niestety w transporcie z PL uszkodzili naped CD wiec czekam na nowy :/
Obrazek

Obrazek[/quote]

Sprzęcik oryginalny i gra przyzwoicie jak na zwykłe radio, navi też ładnie czyta. Mam takie MFD ver. "G" i jak narazie nie zawiodło mnie. Navi prowadzi w miarę dokładnie i nawet sprawdza się w podróży. Ja wprawdzie mam zmieniarkę pod USB w schowku ale na ori zmieniarką to też zdaje egzamin. Szkoda tylko że nie można słuchać płyt przez napęd CD.
Gratuluje zakupu i oby się sprawdził w czasie eksploatacji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”