Witam mam problem z ustawieniem wskazóweg zegarów w poli ostatio demontowałem je w celu zmiany koloru i teraz predkosiomierz oraz szybkosciomierz przekłamuja prosze o pomioc!z góry dzieki
To fotka zegarów z golfa ale takie same były montowane w poli tylko do 97 potem juz macie wskaznik paliwa i temperatury na górze w nowszych polówkach .ale powieccie jak ustawic wskazówki aby nieprzekłamywały ?
a zansz jakas inna mozliwosc ustawienia zegarów oprucz VAG??? szukałem troche w necie i predkosciomierz ustawilem sam gdyz pamietalem jaka wartosc pokazywałą wskazowk na rozgrzanym silniku przed demontarzem wskazówek
nie wiem jak to będzie w polo przed liftem ale ja po lifcie jak wyciągałem wskazówki to potem nałożyłem je delikatnie ustawiając je tak jak powinny wyglądać normalnie czyli na zerach i podłączyłem licznik nie zakładając jeszcze szybki. Po kilku włączeniach zapłonu w liczniku po lifcie zegary same ustawiły się tak jak powinny tzn ustawiły ale wskazówki nie były już na zerach. Wtedy na wyłączonym zapłonie wyjąłem delikatnie skazówki i ponownie ustawiłem je na zerach znów włożyłem je delikatnie w razie jakiejś pomyłki znów kilka razy włączyłem zapłon i jak już zegary resetując się już nie przesuały wskazówek donisnąłem je ale z umiarem żeby nie chodziły za ciasno. Skręciłem do kupy i Działa
[quote="turzol"][quote="bleah1986"]Mogę się mylić ale czy to nie są zegary od golfa ... ?:P[/quote]
Po czym wnosisz?[/quote]
No cóż zegary w Polo przed face-liftingiem miały wprawdzie taką samą czcionkę cyfr ale inne szczegóły.
1. Zegary w Polo nie mają nazwy producenta na froncie
2. Czerwone pola na obrotomierzu i wskaźniku paliwa są wykonane jako pełne a nie kreseczki
3. Piktogramy są widoczne po zaświeceniu się kontrolki a nie stale
4. Znaki na wskaźnikach temperatury i paliwa są wyższe
5. Symbol dystrybutora jest po prawej stronie
Wybaczcie offtop ale czasem warto wiedzieć co się ma.
Ta fotkę zegarów podałem przykładowo bo ustawianie wkazówek odbywa sie tak samo jak i w liczniku od 6n! Temat do zamkniecia gdyz juz uporłem sie z ustawieniem owych wskazówek. Nizej fotka już moich zegarów z 6n-ki po małych modyfikacjach podświetlenia i wskazówek Pozdrawiam