[9n]Jak zdemontować częśc pasa środkowego?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
easydoitman
Newbie
Newbie

[9n]Jak zdemontować częśc pasa środkowego?

Post autor: easydoitman »

Witam. :)
Mam problem gdyż kupiłem podłokietnik dedykowany do tego modelu lecz wymaga on demontażu uchwytów na kubki, a dokładniej tej części która ma dwie półeczki obok ręcznego oraz dwa uchwyty na kubki (za ręcznym). Jak się do tego zabrać? Nie chcę drzeć na siłę :bb: , a nie widzę nigdzie śrub... Bardzo prosiłbym o pomoc :piwo: Dzięki.
VW Polo 9n 1.4TDi 55kW 75KM
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brati85 »

Właśnie tutaj jest taki myk że trzeba drzeć na siłę :) Po prostu trzeba użyć siły aby tunel wyskoczył z zatrzasków.
PS. Jaki podłokietnik nabyłeś??
Awatar użytkownika
easydoitman
Newbie
Newbie

Gość o nicku na allegro: "max-tuning_pl" ma dedykowane do Vw Polo 9n jednak w tym momencie nie ma aktywnej aukcji. Można do niego przedzwonić w każdym razie i dowiedzieć się co i jak koszt to: 209zł bodajże, ale powiedział, że obniży cenę na piwko czyli równe 200zł wychodzi :piwo:
Jutro z wieczora mogę podrzucić fotki i zdam relację jak się sprawuje, czy nie tłucze się itp. itd. :) gość to ma w dwóch kolorach popiel i czarny, zakłada się to właśnie w miejsce tego plastiku. Mam nadzieję, że będzie stabilny...

Mniej więcej wygląda to tak: http://allegro.pl/nowy-podlokietnik-vw- ... 58995.html
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brati85 »

Spoko, daj znać jak się to sprawuje.
Awatar użytkownika
easydoitman
Newbie
Newbie

Powiem tak:
1`podłokietnik dobrze podtrzymuje rękę.
2`nie jest tak stabilny jak myślałem, ale czego można się spodziewać po podłokietniku dedykowanym cóż oryginalny u dealera kosztowałby mnie całe 1500zł ^^
3`od starego poszycia trzeba zdjąć 2 klipsy bo tyle jest wymagane żeby to wczepić na miejsce, do tego kręci się to dwoma śrubami bezpośrednio za podłokietnikiem.
4` nie miałem aparatu dziś niestety nie zrobiłem fotek postaram się to zrobić przy najbliższej okazji, gdy będę miał czas przepraszam...
Suma sumarum jest ok popracuje jeszcze troszeczkę nad stabilnością tego zestawu i myślę, że będzie gitara :)
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Zbynon »

Witam
Jako, że też aktualnie przerabiam temat podłokietnika do 9n mam pytanie do osób mających przedstawione modele. Cena jest podobna i zastanawiam się nad wyborem. Który wybrać?

Opcja NR. 1 sprzedającego auto-dodatki_com
Obrazek
http://allegro.pl/podlokietnik-dedykowa ... 58006.html

Opcja NR. 2 sprzedającego gszene
Obrazek
http://allegro.pl/nowy-podlokietnik-vw- ... 01733.html

W grę wchodzi kolor siwy, szary który jest stabilniejszy i bardziej wygląda jak byłby seryjnie montowany?
Jakieś spostrzeżenia z użytkowania? Łatwość czyszczenia bo wiadomo, że kiedyś się ubrudzi. Jak z wycieraniem, czyszczeniem? Różnica cenowa nie jest duża więc czy w tym przypadku warto dołożyc parę groszy? Są jeszcze po 300 zł ale tyle na podłokietnik nie zamierzam wydać :-)
Osobiście skłaniam się ku opcji nr 2 ale to tylko ze zdjęć.

Z teoretycznej strony dla dociekliwych wstawiam zdjęcie tunelu.

Obrazek
d
danielfc
Newbie
Newbie

Post autor: danielfc »

easydoitman, i jak ze zdjęciami? Bo sam zastanawiam się nad montażem podłokietnika i ciekaw jestem jak to wygląda. Jak się sprawuje po dłuższym użytkowaniu?

pozdrawiam.
VW Polo 9n 1.4TDI 75KM 2003r.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”