Jak sciągnąć podsufitkę w Polo 86c2f ???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
majorr92
Newbie
Newbie

Jak sciągnąć podsufitkę w Polo 86c2f ???

Post autor: majorr92 »

Witam

Panowie mam pytanko mam VW Polo 1992 86c2f muszę wymienić tylną klapę a śrubki od niej są pod podsufitką, a ona jest klejona po rogach pod uszczelką. Jak ją ściągnąć aby ją nie podrzeć i na czym ją potem przykleić ??? :?:
m
majorr92
Newbie
Newbie

[quote=""Passlandis""]Raczej nie da się jej ściągnąć bez uszkodzenia. Ja niedawno ściągałem całą podsufitkę, bo była podarta i brudna. Owszem, wszystko jest zakończone pod uszczelkami niestety... proponuję ją delikatnie wyciąć nożykiem w miejscach, gdzie zamierzasz odkręcić tylną klapę. Znajdź sobie jakiś samoprzylepny materiał na to miejsce w jakimś podobnym kolorze ;) Ja właśnie dziś tak a propo zakładam całą podsufitkę ;)[/quote]

A co myślisz jak bym wziął opalarkę i ten klej rozgrzał puści czy nie ???
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

tu sie rodzi pytanie :wave: czy naprwde musisz ją ściągać :?: :agree:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
m
majorr92
Newbie
Newbie

[quote=""BALON""]tu sie rodzi pytanie :wave: czy naprwde musisz ją ściągać :?: :agree:[/quote]
Ja nie chcę całej ściągać tylko dostać się do śrubek od tylnej klapy ???

-- Czw Lip 09, 2009 6:19 pm --

[quote=""Passlandis""]
A co myślisz jak bym wziął opalarkę i ten klej rozgrzał puści czy nie ???
Jeśli chcesz zrobić pożar to proszę bardzo. Tam kleju nie ma żadnego, BO ŚCIĄGAŁEM OSTATNIO i wiem... Chyba nie widziałeś, że cała podsufitka jest wpuszczona w uszczelki... ;][/quote] Mi się zdaję że jest jakiś klej bo jak by nie było żadnego kleju to wystarczyło by ściągnąć uszczelkę i tylko odgiąć podsufitkę, a ona się trzyma ?????
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

[quote=""majorr92""]Mi się zdaję że jest jakiś klej bo jak by nie było żadnego kleju to wystarczyło by ściągnąć uszczelkę i tylko odgiąć podsufitkę, a ona się trzyma ?????[/quote]
tak podsufitka trzymie na wszyskich obrzeżach (okna drzwi słupki ) na kleju wygląda to na butaprem
ale jak to oderwać :scratch: :commando:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
m
majorr92
Newbie
Newbie

Panowie Klapa zmieniona, użyłem opalarki i zaokrąglonego nożyka(stołowy). Bardzo szybko idzie leciutko podgrzać nie za długo i nożykiem podważać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”