MIalam podobna sytuacje tylko ze na allegro, no i nie z felgami a z plaszczem.
Zamowilam sobie plaszcz wedlug aukci odpowiedni kolor i rozmiar na odpowiedniej aukcji, nie mam zaufanie i wybralam przesylke pobraniowa , no i czekalam tydzien koles tel nie odbieral na maile nie odpisywal, po 2 tyg dodzwonilam sie i jakas babeczka mi mowi ze plaszcz zostal wyslany "dzis" rano no to ok jutro najpozniej pojutrze bede miala uhahana bylam , minely kolejne 3 dni zadzwonilam a koles do mnie przykro mi bardzo nie ma takiego koloru ani rozmiaru , musi pani poczekac jeszcze tydzien. Jak "grzecznie i kulturalnie" jemu powiedzialam zeby nie robil mnie w jajko i zrezygnowalam z tego plaszcza po 1,5 msc oczekiwań
"Nie dyskutuj z idiotą, sprowadzi cie do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem..."
Dlatego w takich sytuacjach najlepiej przesyłkę pobraniową prosić, a jak nie chce wysłać bo sie obawia, że nie odbierzesz czy coś to ewentualnie dla zabezpieczenia wpłacić zaliczkę by koszty przesyłki pokryć
Właśnie dlatego bardziej wartościowe rzeczy jak piszesz albo odbiór osobisty albo pobranie, dlatego ja jak szukałem felg to w swojej okolicy i sam pojechałem odebrać, żeby widzieć za co płacę
Dlatego jak mówię ja szukałem w okolicy a jak już z wysyłką to tylko od kogoś z forum bym brał, bo już nie jedna osoba co miała jaja z felami z wysyłką, Iceman pamiętam też miał przypał ze sprzedawcą :doh: