Blokujący ręczny..

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pietras_Rk
Raczkujący
Raczkujący

Blokujący ręczny..

Post autor: Pietras_Rk »

Witam
Mam taki drobny problem. Otóż zawsze zostawiam auto na recznym i gdy wsiadam do Niego np po nocy lub poprostu jak sobie jakis czas postoi, odpalam silnik, sciagam, reczny i ruszam to tak jakby ten reczny dopiero odpuscil dopiero gry sie kola porusza;/ dzis jak mialem auto na żwirze zaparkowane to nawet dal sie pare cm przeciagnac na zablokowanych tylnich kolach;p Mozecie mi napisac czego to jest przyczyna bo troszke to wkurzajace jest ?? Czy linki czy cos ze szczekami ?? Z gory dziekuje i pozdrawiam Polowkomaniakow

-- Pią Lip 03, 2009 4:42 am --
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

przeważnie nie zostawia się auta na ręcznym bo hamulce sie zapiekają w lato a w zimę tez moge przymarznąć nawet, nie raz widziałem takie przypadki.. jeśli nie musisz zostawiać na ręcznym albo auto ma stać dłuższy czas to zostaw na biegu.
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: freeyourmind »

ja bym sprawdzil linki od recznego.masz az 3 do sprawdzenia.moze byc ze ktoras zacina sie w pancerzu albo tak zardzewiala ze blokuje ja i nie odbija jak powinna.moze to tez byc wina okladzin.gdzies w srodku w bebnie moze sie cos zacina albo jakas sprezyna odpowiadajaca za odbicie szczek polegla.przyczyn moze byc pare.na poczatek ja bym sprawdzil linki. jak to nie linki to rozbierz tyl i wszystko bedziesz wiedzial.pozdro
Stare dobre czasy / przed montażem LPG... Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”