Witam;) jestem tu nowy, zwracam się do Was z zapytaniem czy jest różnica między zawieszeniem miedzy zwykłym polo a kombi? Czy gwinty np mts technika pasuja do kazdej wersji?
Podepnę się pod istniejący temat. Potrzebuję w swoim kombiaczku podnieść tylne zawieszenie o jakieś 50mm gdyż obecnie tył bardzo siedzi co widać na zdjęciu. Chcę wyrównać auto do poziomu lub niewiele unieść tył. Do tego mam opony 185/70-13 i wolę by za bardzo nie chowały się w nadkola.
Od czego można by wstawić sprężyny i ewentualnie amortyzatory?
Mój mts w maju będzie miał w maju 2 lata i trzyma się narazie dobrze.Czyli do tej pory przejechał z 15 kkm. A dojazd do domu mam taki że wszystkie auta jadą 20 na godzinę. A i drogi w okolicy nieciekawe.
Amorki bilstein gazowoolejowe (pisałem już w innym temacie) jak najbardziej dobry sprzęt, trochę twardziej niż oryginał ale jest dobrze przód już zrobione coś koło 50tys. na bilsteinach, nie długo wrzucam tył gazowy
W swoim variancie 8 miesięcy temu założyłem na tył gazowe Monroe. Nie narzekam. Należy pamiętać, że prócz amortyzatorów są potrzebne gumowe ograniczniki - odboje które zazwyczaj są sprzedawane oddzielnie. :good: