[Wielkopolskie] Poznań, ul. Konińska

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
last_warrior
Raczkujący
Raczkujący

[Wielkopolskie] Poznań, ul. Konińska

Post autor: last_warrior »

Przemysław Kamieński
ul. Konińska 13 - Poznań
Tel. (061) 877 20 32

Warsztat w oferuje pełną obsługę mechaniczną usługi blacharskie, lakiernicze, odrestaurowywanie pojazdów i praktycznie wszystko czego można oczekiwać. Jeśli samochód wymaga napraw elektrycznych sami zabierają go do elektryka - elektronika zostawiamy auto w jednym warsztacie który załatwia resztę za nas. Panowie diagnozują auto robia swoje co trzeba informują o innych zauważonych usterkach w razie poważnych problemów kontaktują się na bieżąco telefonicznie - prowadzą dokumentację dla każdego pojazdu tak więc wiedzą co i kiedy przy jakim przebiegu robili. Cena robocizny nie jest najniższa ale części tylko z najwyższej półki lub na życzenie klienta te tańsze lub można przyjechać z własymi. Przykładowo wymiana oleju 30zł + olej + filtr, Wymiana sprzęgła + łożyska + linki + jakiejś metalowej łapki - sprzegło łożysko docisk sachs linka org vw łapka org vw - 500zł. Jak dotąd miałem tylko raz zastrzeżenie do uszczelnienia kapy zaworowej a do tego czasu robiłem prawie wszystko zawieszenie, sprzęgło, docisk, łożysko sprzęgła, przeguby, hamulce przód-tył, szklanki, uszczelka skrzyni, układ zapłonowy, wymiana płynów, pasków, wymiana łącznika drążka do skrzyni itd... i nie było problemów Panowie w ramach "poprawki" mimo sporego ruchu za darmo poprawili uszczelnienie w ciągu niecałego dnia.
Awatar użytkownika
GrzecH
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GrzecH »

Zgadza się - mają dobrą opinię (jakość usług/cena) znam ich elektryka - polecam.
.....świetnie odrestaurowują też garbusy......
PozdraVwiam
GrzecH
"To co robimy, nigdy nie jest rozumiane, lecz tylko chwalone lub krytykowane"
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

też chciałbym dodać swoją opinię..niestety mieszaną

oddałem mazdę na wymianę rozrządu (cena ustalona z góry)
poprosiłem też o wymianę sprzęgła , oleju w silniku, oleju w skrzyni biegów
w trakcie okazało się że nie działa jeden z zacisków
to przy okazji poprosiłem o wymianę tarcz i klocków z tyłu
zaproponowano mi wymianę uszczelki (100zł) , część wymieniono "na telefon"
(korek od zbiornika płynu chodzącego zamawiali 3razy)

generalnie dostałem wycenę robocizny na 1600zł (sms)
żona miała dostać na kartce co ile kosztowało
nie dostałem starych części - podobno już je wyrzucono..
jakość usługi nie zostanie oceniona tak szybko - bo to wyjdzie po czasie..ale cena dość wysoka moim zdaniem.
N
Nabzdyczony
Newbie
Newbie

Post autor: Nabzdyczony »

Z warsztatu korzystałem trzy razy na przestrzeni kilku lat. VW Passat B5. Zawsze przedrożyli koszty, zawsze nie w terminie i i zawsze były niedoróbki. Ostatnio przegięli: Pękniętą osłonę przegubu półosi przedniej zauważyłem bardzo szybko. Osłonę wymieniono, zaś nie oczyszczono łożyska przegubu z piasku. Po kilku tygodniach element nadawał się do wymiany - aż czuć było całą masę piasku w łożysku! Wymienili mi poduszki belki tylnej - nie dokręcono ich. Po dwóch tygodniach okazało się że wystąpiły stuki i luzy. Inny mechanik musiał poprawiać. Nie korzystałem z gwarancji, bo bałem się im oddać auto. Naprawdę NIE POLECAM!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam”