głośna praca pompy paliwa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

f
fugiel5
Newbie
Newbie

głośna praca pompy paliwa

Post autor: fugiel5 »

Ja również mam problem chyba z pompą paliwa, od jakiegos czasu słyszę głośną pracę chyba pompy paliwa, jak uruchomię silnik, to w środku w samochodzie słyszę szum jakby silnika elektrycznego, wcześniej tego nie było słychać. Może ktoś miał podobny problem, czy pompa " robi wysiadkę" i ewentualnie ile to może kosztować.
m
maz
Newbie
Newbie

Post autor: maz »

ja mam o tyle gorzej ze wysiadła mi owa pompa swego czasu, ale przy jakiejs probie zaczela wydawac wlasnie taki dzwiek. jest zmieniona, nówka sztuka i kurna dalej wyje jak kombajn. podłączam sie pod pytanie, co to może być?
L
Lessnik
Newbie
Newbie

Post autor: Lessnik »

No ostatnio miałem przypadłości z pompami i tak jeżeli grzebałeś coś przy wewnętrznej to sprawdź czy jest uszczelka gumowa, która zarazem tłumi drgania. Ja zapomniałem jej założyć i równieżdzwięk był dziwny. a cena za używkę do 100zł
f
fugiel5
Newbie
Newbie

Post autor: fugiel5 »

Jeżeli dobrze rozumiem, to są dwie pompy paliwa wewnetrzna i zewnętrzna?
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

[quote=""fugiel5""]Jeżeli dobrze rozumiem, to są dwie pompy paliwa wewnetrzna i zewnętrzna?[/quote]
tak są dwie jedna w baku a druga wraz z filtrem paliwa z prawej strony koło tylnej belki :oki:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

ja dałem za zewnętrzną 40 zł (wewnętrzna w tej samie cenie byłą) używki oczywiście, musiałem wymieniać po spotkaniu kamyka trafionego w pompę, w wyniku czego ostatna dostałą rysę i robiła awaryjne zżucanie paliwa (na 3 km spokojnie z 10 litrów poszło).
m
marbino86
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marbino86 »

moja równierz wyje jak diabli... niedawno zaczelo cieknac mi z niej paliwo wymontowałem i okazalo sie ze ma pelno wrzerów (aluminium oxyduje) obkleilem cala poxipolem i dziala narazie.
s
scuter
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: scuter »

U mnie tez buczala jak chol.... i tak do wymiany co bylo do stracenia.
Kupilem litr oleju do 2 suw..i do baku.
Slychac ja ale minimalnie,jest to piaty miesiąc po zabiegu.
Oczywiście mam gaz dlatego pompka moze byc wiecej smarowana tą mieszanką.
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

No ja tez mam gaz i nie buczy :) jak macie malo paliwa w baku to polecam zalozyc przekaznic do odcinania pompy, gdy pracuje na gazie :grin:
Obrazek
m
marbino86
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marbino86 »

[quote=""adam""]No ja tez mam gaz i nie buczy :) jak macie malo paliwa w baku to polecam zalozyc przekaznic do odcinania pompy, gdy pracuje na gazie :grin:[/quote]
mam taki przekaznik ale ni wiem gdzie go podlaczyc bylbym wdzieczny za podpowiedz. :D kupilem polo juz z LPG i mam cos takiego ze nie moge go palic na gazie,na gaz przelancza sie dopiero po przekroczeniu pewnych obrotów.chcialbym go palic na LPG tez bo pompa paliwa chodzi na puł gwizdka i boje sie ze kiedys stane jak ciul na drodze :banghead:
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”