[6R] Klimatyzacja (hałasuje,wyje kompresor?)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Pozyjemy zobaczymy :cool2: Mi powiedzieli ze jak wymiana nie pomoze to beda szukac dalej.Napisze jak wymienia.
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Wymienili sterownik,jak bedzie cieplej to sprawdze czy jak jest mocno obciazona to nie wyje.
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

Byłem wczoraj w ASO. Wymienili mi wiązkę od światła w bagażniku i ten kompresor. Działa lepiej, ciszej, nie brzęczy już tak. :)
Obrazek ;)
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Mi juz diagnosta zaznaczyl ze jezeli dalej tak bedzie to zamowia kompresor.Szykuje sie zmiana pogody to sprawdze,narazie dzisiaj w Szklarskiej snieg padal :D i sie grzalo,nie chlodzilo.
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

ale na gwarancji czy na jakiejś akcji czy na jakiej podstawie?
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

hadek: na gwarancji.
Obrazek ;)
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

ppprokurator-sprawdzilem dzisiaj klime i juz sie cieszylem ze wszystko ok,a tutaj nagle znany dzwiek :vinsent:
wiec dzwonie do ASO i wymiana kompresora.Rozmawialem tez ze znajomym w ASO Skody i co sie dowiedzialem ze problem rowniez niekiedy wystepowal w skodach,a chodzilo o elektrozawor w kompresorze,a ze ASO nie wymienia samego zaworu,tylko cala sprezarke i jest po problemie.Generalnie mozna wymienic sam zawor za okolo 240zl+wymiana,ale nie we wszystkich modelach sprezarek sie da.Jesli ktos ma po gwarancji i przeszkadza mu ten odglos moze na 100% wymienic elektrozawor.Gosciu z ASO skody mowil ze to nic takiego,wycie jest spowodowane jakas tam usterka tego zaworu i jak calkiem padnie to klima sie nie wlaczy.Pozostaje pozniej juz tylko wymiana zaworu,lub gdy sie ma pecha caly kompresor.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”