Polski vag 4.9

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

K
Kali
Raczkujący
Raczkujący

Polski vag 4.9

Post autor: Kali »

Mam wielką prośbę, a mianowicie: proszę Was o instrukcję obsługi do tego vag-a, nie mam pojęcia jak przywrucić ustawienia fabryczne np. sterownika komfortu (problem z domykaniem szyb-muszę cały czas trzymać przycisk) lub jak się adaptuje przepustnicę. HELP- Pomóżcie.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

civic r18a2/407 1,6 HDi
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

co do szyb to wystarczy domknąć je kluczykiem w zamku i chwilkę przytrzymać po zamknięciu (około 2-3s) i powinno wszystko wrócić do normy
Obrazek
K
Kali
Raczkujący
Raczkujący

Dziękuję bardzo za linki do instrukcji vag 4.9 ,a co do kluczyka i przekręceniu go ,aby szyby się domknęły to nie pomaga ,a gdy vag-iem 4.9 próbuję to zrobić w opcjach komfort to pokazuje mi ,że jest nieautoryzowany i kółko się zamyka jestem bezradny. Pomóżcie !

-- Nie Cze 07, 2009 7:22 pm --

Właśnie teraz ściągnąłem instrukcje polski vag, lecz ja szukam instrukcji do polski vag 4.9. Jakby ktoś miał to bardzo proszę.
s
savic
Swój
Swój

może by tak spróbować vag-com 311.2 napewno lepsza opcja niż polski vag
Obrazek
K
Kali
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki za zainteresowanie, ale czy ten program "poleci" na interface "polski vag", bo "vag-com" po Polsku dostępny ogólnie w sieci nie widzi mego fac-a.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Interfejs jest uniwersalny poleci na jakimkolwiek programie do diagnostyki obd2 (nie obsłuży wszystkich ale większość)
te akurat obsłuży bez problemu, coś jakbyś kupił karte sieciową, wszędzie będzie działać
Nie zapomnij o prawidłowej instalacji sterownika usb i ustawień w menagerze urządzeń. Powinno hulać. :good:
civic r18a2/407 1,6 HDi
K
Kali
Raczkujący
Raczkujący

Pomimo to nie chce ,ani na 409-1, ani na 311-2, ani na vcds-pl, W teście led jest o.k. ,ale nie widzi interface-u w żadnym z programów. Przypomnę ,że "face" kupowałem bezpośrednio u sprzedawcy w Koleczkowie (koło Gdańska) w firmie Mari. Nie wiem o co chodzi, bo w ogóle nie chodzi. Współpracuje tylko z Polski vag 4.9 ,ale wolno-może reklamować towar- co o tym sądzicie. Dzięki za pomoc. :niewiem:
Awatar użytkownika
rf1gegu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rf1gegu »

[quote=""Kali""]a co do kluczyka i przekręceniu go ,aby szyby się domknęły to nie pomaga ,a gdy vag-iem 4.9 próbuję to zrobić w opcjach komfort to pokazuje mi ,że jest nieautoryzowany i kółko się zamyka jestem bezradny. Pomóżcie ![/quote]

ja mialem taka sytuacje ze mi sie szyby rowniez otwieraly , i nawet po zamknieciu kluczykiem , samoistnie sie znow otwieraly . Okazalo sie ze pewne elementy w klamce sie nie zakleszczaja prawidlowo ( bo je wymienilem na jakies nie oryginalne , z racji ze zamek byl zepsuty) . W nastepstwie po przekreceniu kluczyka pewne elementy nie wracaly do swojej pozycji i byl problem z szybami . W moim przypadku wystarczylo tam upchnac troszke drucika, ale w odpowiednim miejscu. Prowizorki rulez. Sugeruje wyjac klamke i upewnic ze tam wszystko hula jak nalezy , potrzebny tylko jeden torx do tego .
Rzuć wszystko i idz się całowac ;]
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

A sprawdzałeś pod jakim portem COM "usadowił" się twój kabelek USB (bo zakładam że taki właśnie masz)??
[quote=""Kali""]W teście led jest o.k[/quote]
Co to za test i jak go przeprowadzałeś??
Najlepiej opisz jaki masz interface (kabel) do diagnostyki, jak i co instalowałes, co skonfigurowałeś i na jakim porcie, itp. rzeczy.
[quote=""Kali""]może reklamować towar[/quote] jeżeli masz paragon to idź do sprzedawcy niech wymieni. Ale na dobrą sprawe skoro napisałeś że z Polskim VAGiem działa, to za bardzo nie ma podstaw do reklamacji.
Obstawiam że coś źle się skonfigurowało i dlatego przy innym programie kabel nie łączył. W raziee czego odezwij się po 22 na gg 4216394 to cos wymyślimy.
K
Kali
Raczkujący
Raczkujący

W laptopie podpinam się pod: RS232 ,który jest ustawiony na COM1, a test led jest w oknie po prawej stronie obok testu interface-u w oknie ustawienia , wpisz w przeglądarce "VAG-COM" i już masz stronę z vag-iem po polsku , lecz idąc za ciosem producent ,który udostępnia ten program (do ściągnięcia) zaznacza na swojej stronie że można tym programem śmigać tylko na ich interface-sie ,który kosztuje ok. 1700pln Jest to strona firmy: "ADAKO"- zajrzyjcie. Pozdrawiam.
s
savic
Swój
Swój

[quote=""Kali""]VAG-COM" i już masz stronę z vag-iem po polsku[/quote]
tym programem nic nie zdziałasz tak jak pisałem wyżej spróbuj vaga 311.2
Obrazek
K
Kali
Raczkujący
Raczkujący

Jeszcze raz dziękuje bardzo za pomoc, już "rozmawiam z moim autem, ale dalsze pytania forumowicze-moja prośba ,co zrobić: błąd nr: 17479-czujnik tlenków azotu regulacja podgrzewania.
błąd nr:16575-czujnik ciśnienia paliwa w listwie-obwód.
Co mam zrobić? Wszystkie możliwe kostki spryskałem specyfikiem "valvoline" do kostek elektr. i dalej po ok.20km zapala się "check"- podłączam kompa i te same błędy. Wielka prośba-co mam robić z tym fantem. Pozdrawiam. :niewiem:
Awatar użytkownika
Marcin_TDI
Newbie
Newbie

Post autor: Marcin_TDI »

[quote=""Kali""]Pomimo to nie chce ,ani na 409-1, ani na 311-2, ani na vcds-pl, W teście led jest o.k. ,ale nie widzi interface-u w żadnym z programów. Przypomnę ,że "face" kupowałem bezpośrednio u sprzedawcy w Koleczkowie (koło Gdańska) w firmie Mari. Nie wiem o co chodzi, bo w ogóle nie chodzi. Współpracuje tylko z Polski vag 4.9 ,ale wolno-może reklamować towar- co o tym sądzicie. Dzięki za pomoc.[/quote]
tam gdzie ustawiasz port ustaw latency na 1.
zapytaj też sprzedawcy albo na fejsie będzie napisane jaki masz baud rate -- powinno byc takie samo w ustawieniach wybrane.
oczywiście soft musi być w pełnej wersji,.
korekta liczników, odczyt PIN, crash data, kodowania kluczyków i modułu komfortu, domykanie szyb, pełna diagnostyka 98-2008, naprawa usterek, tuning
z
zimny320
Newbie
Newbie

Post autor: zimny320 »

Witam posiadam program diagnostyczny Polski Vag 4,9 (interfej + program), lecz niestety nie zczytuje mi danych z sterownika silnika marki simos. sciagnalem program VCDS (VAG COM) czy kabel od polskiego VAGA połaczy mi sie z tym programem, poniewaz sa problemy. jesli jest taka mozliwosc to bardzo prosze o pomoc, bo byc moze trzeba jakims innym sposobikiem go podejsc :) z gory wielkie dzieki za pomoc :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”