Orientuje się ktoś jak najlepiej dostać się do parownika aby tam Wurth'em popsikać? paczałem przez zdjęcie filtra przeciwpyłkowego ale tam zbytnio dostępu nie ma no chyba że na ślepo mam psikać
Musisz wjechać na kanał i na środku ściany grodziowej karoserii poszukać małej rurki , która wystaje i jest skierowana ku dołowi - to jest odprowadzenie skroplonej wody z parownika , przez tą rurkę wprowadzisz dyszę z preparatem i rozpylisz go na parownik.
Do tego nie potrzeba kanału ta rurka odprowadzająca skropliny jest między wężami od klimy które wchodzą do kabiny.Można również od środka auta wyjmując filtr pyłkowy.
Aha, wcześniej patrzałem ale nigdzie nie znalazłem rurki bo nie wiedziałem gdzie szukać, ale w każdym razie po wyjęciu filtra powietrze bardziej się tam wychyliłym i zobaczyłem rurki z parownika lub nagrzewnicy włożyłem tam dyszę i gdy poruszałem ją to po głosie to coś w stylu chłodnicy tam było i psikałem tam i smrodu się pozbyłem tanim sposobem, a teraz żałuję że więcej sztuk tego preparatu nie kupiłem bo takie okazje rzadko się zdarzają 22zł za sztukę 12zł przesyłka:/ z Piekar sląskich