Przekręcanie licznika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Przekręcanie licznika

Post autor: Anonymous »

Witam,
ze względów na awarię konsoli w moim Polo 86c2f byłem zmuszony kupić nową (tzn. używaną :)). Mam mały przebieg (ok. 91 tys.), a zakupiony licznik wskazuje (68 tys.). Chciałbym mieć nadal wskazywany oryginalny przebieg, więc potrzebuję "pchną" licznik o te ok. 23 tys. km. Czy ktoś wie jak to zrobić? Wystarczy kręcenie tą białą tylną wypustką (tzn. jej środkiem)?
Awatar użytkownika
grt85
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grt85 »

Polecam najprostszy ale czasochłonny sposób to wyciągniecie licznika włożenie linki z jednej strony do licznika a z drugiej do wiertarki i kręcimy ( byle nie do tyłu i nie przekraczaj prędkości max na liczniku)
drugi pomysł rozkręcenie licznika i ustawienie na danym przebiegu, ale łatwo jest coś popsuć, złamać porostu trzeba wiedzieć jak rozkręcić
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Dziękuję za odzew. Wyciągnięcie licznika tzn. rozkręcenie tej całej konsoli? Ja mam całą konsolę z zegarami, licznikiem i kontrolkami jeszcze nie zamontowaną. Z tyłu jest ten biało-czarny plastik, w którym się coś obraca. Wygląda to tak i w takim to mam stanie: http://www.web-project.pl/licznik.jpg
Nie za bardzo wiem, gdzie mam włożyć tę linkę :?

-- Wto Cze 30, 2009 6:29 pm --

OK, już wiem o co chodzi. Dopiero wyszukałem informację, że należy kręcić w lewo. Dzięki za pomoc.
r
r-tea
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: r-tea »

Jak masz stary licznik możesz przełożyć sam prędkościomierz i przebieg będzie się zgadzał. Wystarczy wyjąć licznik za pomocą 4 cienkich śrubokrętów (wsuwa się w takie otwory od przodu i wypycha licznik). Odkręcasz 6 śrubek i przekładasz. Chyba że wolisz kręcić.
POLO 86C/2F
1.3 3F w nadwoziu Stelilheck (po swapie)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”