[6N] Problem z silnikiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

[6N] Problem z silnikiem

Post autor: mavq »

Witam, mam pewne problemy z moją polówką 1.0 ALL. A mianowicie dziś patrząc pod spód silnika zauważyłem ze cały ten oto spód jest w oleju. Samochód bierze sporo oleju i jest niebieski dymek. 2 sprawa jest taka, że są niestabilne obroty, kiedyś falowały mechanik przeczyścił przepustnice, i są wysokie. Jeśli np, na jedynce przejadę się kawałek i wrzucę na luz obroty przez około 30 sekund trzymają się a po chwili spadają. Gdy silnik się zagrzeje te obroty z tych wysokich zaczynają falować. Nie znam się zbytnio na mechanice, ale chciałbym się od Was czegoś nauczyć więc mam nadzieję, że mi pomożecie. Z góry dziękuję.
T
Tony
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Tony »

widac ze masz mocno zajezdzony silnik.dymi bo przepala olej.pierscienie + uszczelniacze nietrzymaja,na swiecach znajduje sie olej i wtedy moze wystapic wypadannie zapłonu.jedyna rada to remoncik lub drugi silnik.falujace obroty to pzrepstnica.wyjac dokładnie umyc i zadoptowac(niezawsze bo sama moze sie pzypisac)ale jak juz jest w slabym stanie to tzeba jej pomuc,czasem bywa tak ze nieuda sie.pozdro :)
V ZLOT   PKP  2010
VI ZLOT  PKP  2011:
I MIEJSCE W TURNIEJU PIŁKI NOZNEJ.GRUPA MAZOWIECKA

Grupa Mazowiecka -Stara gwardia
Smigałem: Polo 6n2 sdi , 6n2 gti ,Golfik 4 ,  9n 1.9TDI     
:  Audi A6 C6 3.2 Fsi .Audi Q7 4.2. Hyundai I 30 1.4
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

Panowie powiedzcie mi co dokładnie trzeba wymienić podczas tego remontu i ile będzie całość wynosić ?
a
adamos75
Początkujący
Początkujący

Post autor: adamos75 »

Cześć miałem to samo do wymiany uszczelniacze+pierścienie, przy czym też będzie jeszcze uszczelka głowicy+planowanie głowicy,olej+filtr,płyn do chłodnicy. U mnie koszt wyszedł w tamtym roku 1250zł ale trzeba odjąć cenę rozrządu bo też wymieniałem przy okazji. Możesz poczytać viewtopic.php?f=176&t=23684.
T
Tony
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Tony »

mysle ze 1300 to max juz naprawde jak masz zamiar pare latek posmigac to remontuj.a jak nie to drugi silnik i do przodu
V ZLOT   PKP  2010
VI ZLOT  PKP  2011:
I MIEJSCE W TURNIEJU PIŁKI NOZNEJ.GRUPA MAZOWIECKA

Grupa Mazowiecka -Stara gwardia
Smigałem: Polo 6n2 sdi , 6n2 gti ,Golfik 4 ,  9n 1.9TDI     
:  Audi A6 C6 3.2 Fsi .Audi Q7 4.2. Hyundai I 30 1.4
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”