witam.Chciałbym sprawdzić czy w moim polo działa fabryczny alarm,dioda z prawej strony kierowcy świeci się na czerwono,tylko nie wiem jak sprawdzić czy ona działa.
pozdrawiam
Wejdź do auto i się zamknij z kluczyka Po chwili poruszaj ręką lub całym ciałem - powinien włączyć się alarm funkcji dozoru wnętrza. Najlepiej zobacz czy masz przycisk deaktywujący tę funkcję po na dole słupka B przy podłodze od strony kierowcy
[quote=""majcher836""]Wejdź do auto i się zamknij z kluczyka Po chwili poruszaj ręką lub całym ciałem - powinien włączyć się alarm funkcji dozoru wnętrza. Najlepiej zobacz czy masz przycisk deaktywujący tę funkcję po na dole słupka B przy podłodze od strony kierowcy[/quote]
A jak wejdę do samochodu i zamknie sie z kluczyka?
Moze wylaczony jest dozor wnetrza wlasnie tym przyciskiem na slupku.Po zamknieciu auta kluczykiem w srodku po ruszeniu np.reka wlaczy sie alarm,inny sposob to otwarcie auta z kluczka do zamka i nie otwarcie drzwi przez 15s,tez bedzie wyl.
Ja sprawdziłem alarm w prostszy sposób. Otworzyłem szybę po stronie kierowcy, zamknąłem drzwi, zamknąłem samochód z pilota i po chwili stojąc na zewnątrz wsadziłem rękę do środka - zaczął wyć
otworzyć auto z kluczyka (nie pilota) i nic, otworzyć drzwi i nic nie robić przez około 30 sekund. Fabryczny alarm zacznie wyć jeśli w ciągu tego czasu nie włączymy zapłonu. Po włączeniu zapłonu auto rozpoznaje kluczyk i uznaje próbę otwarcia mechanicznego jako uprawnioną.
To jest metoda na łamaki zamków fabrycznego alarmu.
Alarmy niefabryczna zazwyczaj od razu drą się jak nastąpi otwarcie z kluczyka.
otóż tak:sprawdzilem tak jak mowiliscie zamknąlem z pilota nastepnie włozylem reke stojąc na zewnątrz i nic machalem nią w srodku przez minute ,rzadnej reakcji.