Moje pierwsze felgi! PROSZE, DORADZCIE :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Moje pierwsze felgi! PROSZE, DORADZCIE :)

Post autor: Anonymous »

Witam ;)
jesli moge Was prosic o opinie... bo strasznie sie napalilem na te felgi (biorac pod uwage CENE oczywiscie, bo kiepsko z kasa teraz stoje)

http://moto.allegro.pl/item670706060_az ... 0_r15.html

mam znajomego w pracy, ktory powiedzial mi, ze zna ta firme i to sa mocne felgi (nie jakies "plastiki")
a za ta cene takie felgi z OPONAMI...jak beda ladnie wywazone (co sprawdze oczywiscie) to je biore..
jutro po nie jade, juz sie z gosciem umowilem :):)

a jeszcze jedno...
bo mam org zawias w 6N... ten profil nie bedzie tarł? ;>
wieczorem mi jeszcze ten gosciu posle wiecej zdjec i informacie o ET (bo to jest bardzo istotne)
ale jak widze na feldze 7J to juz wiem, ze ta guma bedzie swietnie sie prezentowac z tylu samochodu :):)

ale sie napalilem ;x

prosze o opinie :)
Ostatnio zmieniony 02 lip 2009, 15:02 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

Z tego co wiem to do 6N producent zaleca 195/45 w przypadku 15'
Obrazek
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

@redzian mam znajomego w pracy, ktory powiedzial mi, ze zna ta firme i to sa mocne felgi (nie jakies "plastiki")
No alumy fajne wyglądają zadbane opony takie sobie powinny podejść,tylko nie słyszałem o plastykowych alum felgach może za mało widziałem.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2009, 14:59 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

[quote="rolek"]Z tego co wiem to do 6N producent zaleca 195/45 w przypadku 15'[/quote]
ale to bedzie problem przy 4, 5 osobach czy caly czas? np przy mocnym skrecie?

a jak oceniasz same felgi?

-- 02 Lip 2009, 14:59 --

[quote="Dziadek13"]nie słyszałem o plastykowych alum felgach może za mało widziałem.[/quote]
chodzilo mi o to czy sa miekkie czy twarde...
np na allegro kupisz super felgi nowe za 1000zl ale to jest z lipny material.. porzadna dziura i po feldze...
rozumiesz juz? :)
Awatar użytkownika
blade13
Początkujący
Początkujący

Post autor: blade13 »

U mnie przy profilu 50 tarlo na dziurach jak mialem 2 ludzi z tylu.
Member since 2006...
Obrazek
A
Anonymous

hmm... to moze do zimy przezyje... chyba ze gumy zaloze na amortyzatory z tylu..
w sumie to najczesciej jezdze sam albo z 1 pasazerem :)
a przy pelnym skrecie nie tarlo?

-- 02 Lip 2009, 19:17 --

przymierzylem dzisiaj inna felge ale tez 15'' 195/50 i:
z przodu mam teraz R14 185/60 - to wysokość byla taka sama
a z tyłu mam R14 185/55 - to o 1-2cm byla wyzsza :)

takze nie wiem czemu Ci tarło... a tez mialem na org zawiasie?
K
KoKo

Post autor: KoKo »

rolek
dobrze pisze nawet w internetowej ksciążce serwisowej tak pisze 195/45 w przypadku 15'
t
tajpej

Post autor: tajpej »

ja bym na Twoim miejscu poszukał z profilem 45 bo przy komplecie osób opona będzie tarło o nadkole :)
Ostatnio zmieniony 02 lip 2009, 22:41 przez tajpej, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

hmmm... to nie wiem, ale tragedii nie bedzie. bo jak przymierzalem dzisiaj dokladnie taki sam profil to byly minimalne roznice...
a ET jest 25... i tego sie boje ze beda bardzo wystawac i bedzie trzeba boki naciagac ;p

mial ktos z was 15'' 7J ET25? przy oponie 195/50?
t
tajpej

Post autor: tajpej »

przy oponie 195/45 R15 i felgach 7J ET 35 rant felgi był 11mm od nadkola tzn jak był na gwincie to koło się chowało do środka i było 11 mm luzu między rantem opony a nadkolem :)
A
Anonymous

no tak, czyli jak te są et25 to moze byc problem... bo beda rowna z nadkolem lub nawet moga troche wystawac... <mysli>
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Jeśli masz dobre amorki i sprężyny z tyłu to nic Ci nie bedzie tarło z tyłu przy profilu 50. Ja mam 195/45/15 z przodu, a z tyłu własnie profil 50 i nawet przy komplecie nie ma przycierek ... :)
A
Anonymous

[quote="bleah1986"]Jeśli masz dobre amorki i sprężyny z tyłu to nic Ci nie bedzie tarło z tyłu przy profilu 50. Ja mam 195/45/15 z przodu, a z tyłu własnie profil 50 i nawet przy komplecie nie ma przycierek ... :)[/quote]
no to elegancko :) bo dopiero po zimie myslalem zejsc z 4cm w dol ;) ale to na przyszly rok :)
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

jak bedziesz juz kupowal felgi to poza wywazeniem sprawdz jak mocno jest wytarty rant. ozna to naprawic, ale jesli od razu tym sie nie zajmiesz moze prowadzic to do uszkodzenia opony.

i tak jak moi poprzednicy napisali 195/45/15 i przy glebie -40/-40 nic nie bedzie tarlo. nawet przy zaladowanym samochodzie.
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

felgi super zawsze można oponki zmienić... I witam kolejnego bielszczanina ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”