[6n] Wysokie obroty na 'luzie'

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dworak
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Wysokie obroty na 'luzie'

Post autor: dworak »

Witam,
na wstępie zaznaczę, że jeśli wątek w złym dziale to proszę o przeniesienie.
A teraz do rzeczy:
ostatnimi czasy zauważyłem, że w moim POLO 6n 1.6 96r podczas postoju przy uruchomionym silniku lub jeździe na luzie obrotomierz zatrzymuje się na 2tys. obrotów. Jeśli na chwilkę nacisnę pedał gazu obroty wracają na swoje miejsce i silnik pracuje normalnie. Co może być przyczyną?
Pozdrawiam
"To prawda, że większość ludzi zmienia się za kierownicą. Silnik ma niesamowitą władzę nad duszą człowieka."
Jean Baptiste Delacour
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

Podepnij sobie autko pod kabel i może będzie wszystko jasne dla Ciebie (jak nie masz swojego to może ktoś z forum z okolicy pomoże za piwo). Sam tak nigdy nie miałem w Polo - w Megane ale samo się uspokoiło. Być może coś się zapiekło i nie działa poprawnie, może linka się blokuje?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
d
dworak
Raczkujący
Raczkujący

o tej lince wspomniał mi znajomy, ale co to za linka i jak to sprawdzić?
"To prawda, że większość ludzi zmienia się za kierownicą. Silnik ma niesamowitą władzę nad duszą człowieka."
Jean Baptiste Delacour
n
norbert
Początkujący
Początkujący

Post autor: norbert »

Zrób adaptacje ona przeważnie działa.
d
dworak
Raczkujący
Raczkujący

ok, poszukam kogoś z kablem, żeby mi pomógł. Dzięki
Jean Baptiste Delacour
s
serwer5
Newbie
Newbie

Post autor: serwer5 »

Witam, ten sam problem miałem teraz. I robiłem już różne rzeczy z podpinaniem pod vaga włącznie. Jeśli silnik na vagu będzie ci pokazywał różnicę w temp. np jeśli na zegarach masz już długo 90' a na bagu np 63 to wymień czujnik temperatury wody. koszt około 20zł i problemy z obrotami jak ręką odjął. Napisz jeszcze czy termostat masz porządku i czy trzyma Ci po przejechaniu jakiś 3-5km 90' i nie spada ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”