Szczerze powiem że idzie spasować wszystko ale nie widze potrzeby kombinować(dla mnie to bzdura taką sztuke robić) wymieniałem sprzęgiełko u siebie po zdjęciu skrzyni okazało sie że docisk było 200mm a tarcza 190mm włożona jakiś mądry mechanik tak to spasował:/ na tarczy były widoczne ślady nierównego zbierania powsatł tzw. rancik i na dwumasie też to samo. Ludzie jak zakaładają orginalnie 200mm komplet to taki powinien być!!
[quote=""kolunio21""]okazało sie że docisk było 200mm a tarcza 190mm włożona jakiś mądry mechanik tak to spasował:/[/quote]
w kazdym zestawie sprzegła do polo 1,3 docisk jest 200 - tarcza 190mm -do 75KM, 200mm - PY, a przy ABU tarcza jest 200mm,
[quote=""kolunio21""]na dwumasie też to samo[/quote] to ty masz dwumas? normalnie mistrzostwo
jak będę czuł się lepiej to podskoczę do garażu i porobie fotki swojego starego sprzęgła
hhee napewno w PY jest inne wystarczy spojrzeć na cene min 600 zł komplet
o ile pamiętam ktoś zakładał skrzynie AHD do Py i niestety sprzegło musiał zakładać z AhD (1,3 75 km)
warto napisać do Rekina po 15.11.2009 jak będzie bo on miał swapa silnika
mam w piwnicy sprzegła (uzywki) od silnika AAV, ABD,AAK i ABU
dociski ABU,AAV i ABD niczym sie nie róźnia, tarcze, pasuja bez problemu na zamach od ABD czy ABU różnica jest tylko w tarczach, ABU ma 200 mm, ABD i AAV mają po 190 mm, wszystkie mają takie same piasty, w AAK tarcz ma srednicę 180 mm, i docisk nie pasuje do niczego z w/w modeli,
co do PY - kumpel kiedyś zakładał docisk od 3F i sprzegło chodziło bez problemu
A dla czego ma nie chodzić umnie też chodziło bez problemu tylko jak mi wyjaśnisz fakt że na tarczy zrobił się rant od nierównego zużycia może tak orginalnie powinno być:D
A co do dwumaso to chodziło mo o koło zamachowe:P dodam że na nim też były slady szkoda że fotek nie zrobiłem:/
chłopaki powiecie mi co może być nie tak . jestem po swapie G40 skrzynia od 3f , sprzęgło z dociskiem od G40 a łożysko oporowe od 3f, i jest taki problem ze niema sprzęgła i do tego jak nie jest wciśnięte sprzęgło to piszczy coś jak cholera co to może być proszę o szybka pomoc.
mogło łożysko zsunąć się z widełek albo tarczę odwrotnie włożyłeś czeka cie sporo roboty ja kiedyś zapomniałem założyć łożysko ,jak wszystko skręciłem dopiero się połapałem, :banghead:śmiejemy się z bratem z tego jak się przypomni ,