[quote=""maup""]linki nie działają bo serwis został zamknięty razem z właścicielami.
instrukcję możesz natomiast znaleźć np. tu: http://w979.wrzuta.pl/plik/aIkrJZoXSqC/pierburg[/quote]
A ma to ktoś w txt. lub pdf, bo tak to mi cały cartridge zeżre!
mam ten sam problem co wyżej nie moge ustawić wolnych obrotów sprawdzałem ssanie automatyczne uchyla przepustnice mimo to gaśnie na ciepłym i zimnym silniku
ktos pomoże?
JuStIcE
nie czyścilem
okazało się poszła podstawa gaźnika
kupiliśmy nową za 90zł mechanik to skręcił i wyrególował wolne obroty teraz nie gaśnie ani na ciepłym ani na zimnym silniku :good: :yahoo:
co ciekawsze u mechanika okazalo sie że majster na życzenie starego właściciela mojego POLO kleił i reanimował sparciałą podstawe gaźnika - polak potrafi :mrgreen:
z góry przepraszam administracje za odkop :blush2:
Witajcie
Chcialbym się dowiedziec czegos odnośnie automatycznego ssanie w VW POLO 86c
mianowicie
to automatyczne ssanie wraz z wężami jest przykrecone niezależną obejmą na 3 śrubkach do korpusu gaźnika
z tego co widze ssanie można ustawić podobnie jak zapłon na statorze małym silniku
chciałbym sie łaskawie dowiedzieć zatem
do czego służy to co odkryłem?
czy ssanie automatyczne się reguluje ? opóźnia lub przyśpiesza zamykanie przepustnicy ssania??
czy ssanie automatyczne się reguluje ? opóźnia lub przyśpiesza zamykanie przepustnicy ssania??[/quote]
tak regulujesz temperaturę otwarcia , po prostu sciagnij pokrywe gaznika i sobie zobacz jak to wygląda[/quote]
czyli innymi słowami
jeśli przekręce korpus ssania DO SIEBIE to ssanie będzie sie szybciej otwierać? a jeśli przekręce W STRONE PRZEGRODY CZOŁOWEJ będzie się wolniej otwierało :?: :?: :?: :?:
pomocy
musisz na zimnym silniku to sprawdzić sciagasz pateln8i i przekrecasz ssaniem i widzisz czy sie zamyka czy otwiera , generalnie ssanie wylancza sie przy 17 stopniach
Witam.
Tez mam problem chyba z ssaniem automtycznym (jesli problem wyglada uzytkownikom na inny to prosze napisac). Auto wyposazone jest w Instalacje lpg gaźnikowe. Silnik 1043mm HZ. Na gazie zapala normalnie, bez problemow. Na benzynie nie potrafi. dłuuugo chechlam i nie mogę zapalić. Jak uruchomię z lpg i potem przełączę na benzynę to pracuje na benzynie równo i bez problemów, dopóki ciepły to odpalam również z benzyny.
Zauważyłem natomiast, że jak przed odpaleniem dodam do gardzieli gaźnika benzynę to odpala od razu. Czy to jest problem z ssaniem i jak to można naprawić ? Pompa paliwa jest nowa z marca/kwietnia. Jak zapale takim sposobem to chodzi równo, nie gaśnie.