[6n2] Awaria hamulca ręcznego.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pocinator007
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Awaria hamulca ręcznego.

Post autor: Pocinator007 »

Witam :) Znów muszę zasięgnąć porady forumowiczów. A więc mam problem z hamulcem ręcznym. A mianowicie dzisiaj przy zaciąganiu ręcznego usłyszałem 'puk' i poczułem jakby linka się zerwała, odkręciłem co trzeba i ku moim oczom ukazała się zerwana blaszka na której 'spoczywa' ręczny. Blaszka ta jest przymocowana do tunelu środkowego i u mnie puściła i dzięki temu nie mam w ogóle ręcznego.. :( I teraz nie wiem jak ta blaszke zamocować :( Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Załączam fotki pokazujące co i jak.

Obrazek
Obrazek

Noo i Wesołych Świąt, smacznego jajka i w ogóleeeeeeeeeeeeee :) :wave:
Obrazek
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

Miałem podobnie - pomogło spawanie :grin: nic innego chyba nie wymyślisz no chyba że rozwiertanie na wylot i śruba ale nie wiem jak z dostępem do tunelu z dołu
Obrazek
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: facaldo »

Miałem taki sam problem.
Mianowicie hamulec od ręcznego jest na nity przytwierdzony i jedynym rozwiązaniem w tej kwestii jest wyłącznie tak jak napisał savic tylko i wyłącznie przyspawanie.
Tak samo zrobiłem u siebie i nie ma żadnego problemu :piwo:
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

facaldo
nie są to nity tylko zgrzewy i niestety lubią puścić głównie przy śmiganiu na klamce ;)
Obrazek
P
Pocinator007
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pocinator007 »

Kurcze tak właśnie myślałem, że czeka mnie spawanie tylko boję się tego, żeby mi przez to spawanie środka nie powypalało :( Siedzenia pewnie będą musiały wyjechać. Myślałem tez o jakiejś śrubie, ale właśnie nie ma dojścia od spodu.. :niewiem: Taka to nauczka, żeby jednak za dużo nie wariować ;P Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam :bye:

A jeszcze jedno pytanko. Jak zabezpieczyliście Wasze wnetrza w polo przed ewentualnymi dziurami od spawania ;P ?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”