[6n] reczny mechanizm otwierania szyby - problem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
patrykbadyl
Raczkujący
Raczkujący

[6n] reczny mechanizm otwierania szyby - problem

Post autor: patrykbadyl »

witajcie Panie i Panowie.
Otoz mam problem, ktory polega na tym ze jak otworze okno od strony pasazera to nie moge pozniej go zamknac... Korbka prawie wcale sie nie rusza i zeby zamknac okno trzeba podniesc szybe od zewnatrz... Wczoraj z Webakiem zdjelismy boczek i w srodku tak jakby linki byly luzne, nie wiem czy to ma jakies znaczenie... Mial ktos taki problem? Moglby mi ktos pomoc? Bede wdzieczny.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

przesmarowałeś linki??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="patrykbadyl"]witajcie Panie i Panowie.
Otoz mam problem, ktory polega na tym ze jak otworze okno od strony pasazera to nie moge pozniej go zamknac... Korbka prawie wcale sie nie rusza i zeby zamknac okno trzeba podniesc szybe od zewnatrz... Wczoraj z Webakiem zdjelismy boczek i w srodku tak jakby linki byly luzne, nie wiem czy to ma jakies znaczenie... Mial ktos taki problem? Moglby mi ktos pomoc? Bede wdzieczny.[/quote]
smarowanie, smarowaniem ale linka nie może być luźna. może mechanizm zakończył swój żywot? najlepiej go wyjąć i obadać.
Awatar użytkownika
patrykbadyl
Raczkujący
Raczkujący

[quote="czaja"][quote="patrykbadyl"]witajcie Panie i Panowie.
Otoz mam problem, ktory polega na tym ze jak otworze okno od strony pasazera to nie moge pozniej go zamknac... Korbka prawie wcale sie nie rusza i zeby zamknac okno trzeba podniesc szybe od zewnatrz... Wczoraj z Webakiem zdjelismy boczek i w srodku tak jakby linki byly luzne, nie wiem czy to ma jakies znaczenie... Mial ktos taki problem? Moglby mi ktos pomoc? Bede wdzieczny.[/quote]
smarowanie, smarowaniem ale linka nie może być luźna. może mechanizm zakończył swój żywot? najlepiej go wyjąć i obadać.[/quote]

smarować nie smarowałem, bo linki w ogóle są luźne i trzeba by jakoś naciągnąć...
słuchaj czaja a możesz mi napisać jak wyciągnąć ten mechanizm żeby go obadać?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="patrykbadyl"]słuchaj czaja a możesz mi napisać jak wyciągnąć ten mechanizm żeby go obadać?[/quote]
mogę ale wolałbym abyś poszukał :grin:
z racji wielkiej soboty, znaj serce pańskie: :crazy:
zdejmujesz boczek (to wiesz jak zrobić), potem opuszczasz sobie szybę, tak żeby widzieć mocowania szyby do ślizgów i je odkręcasz. wyjmujez szybę do góry i do wewnątrz płata drzwi. potem odkręcasz 5 srubek które trzymają podnośnik (po 2 szt. na prowadnicę i jedna przy korbce). i wyjmujesz mechanizm z drzwi.
Awatar użytkownika
patrykbadyl
Raczkujący
Raczkujący

[quote="czaja"][quote="patrykbadyl"]słuchaj czaja a możesz mi napisać jak wyciągnąć ten mechanizm żeby go obadać?[/quote]
mogę ale wolałbym abyś poszukał :grin:
z racji wielkiej soboty, znaj serce pańskie: :crazy:
zdejmujesz boczek (to wiesz jak zrobić), potem opuszczasz sobie szybę, tak żeby widzieć mocowania szyby do ślizgów i je odkręcasz. wyjmujez szybę do góry i do wewnątrz płata drzwi. potem odkręcasz 5 srubek które trzymają podnośnik (po 2 szt. na prowadnicę i jedna przy korbce). i wyjmujesz mechanizm z drzwi.[/quote]

dzięki ;)
będzie czas (i pogoda...) to będziemy myśleć nad naprawą
R
Rzychu
Newbie
Newbie

Post autor: Rzychu »

sory ze nie w swoim temacie ale nie chciałem zaśmiecać mam nadzieje, że wybaczysz patrykbadyl :blush2: . Panowie u mnie również podnośnik zakończył swój żywot i stąd moje pytanie czy ten będzie dobrym wyborem http://moto.allegro.pl/nowy-podnosnik-s ... 13204.html ?
Polo 6n, 3D, podnośnik od pasażera.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="Rzychu"]sory ze nie w swoim temacie ale nie chciałem zaśmiecać mam nadzieje, że wybaczysz patrykbadyl :blush2: . Panowie u mnie również podnośnik zakończył swój żywot i stąd moje pytanie czy ten będzie dobrym wyborem http://moto.allegro.pl/nowy-podnosnik-s ... 13204.html ?
Polo 6n, 3D, podnośnik od pasażera.[/quote]
To jest zamiennik. Osobiście wolałbym sprawną uzywke.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”