[6n] Wymiana sprzęgła Polo 1,9D AEF 97r.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kleszczak
Newbie
Newbie

Post autor: Kleszczak »

Witam, szperałem(nie wiem czy dobrze) i szukałem po szrotach.
Felicja ma taki silnik ale koło już ma większe i niestety wg. mnie do polówki nie wejdzie bo rozrusznika nie włożymy.
Takie samo koło zamachowe ma polo 1.0 bodajże ale wieniec jest po drugiej stronie. Polo 1.9d z seryjnie montowanym kołem zamachowym zwykłym też ma większe koło i też nie włoży rozrusznika.
Na VW nie znam się tak dobrze.
RS cabrio
s
sinusss
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sinusss »

[quote=""Sancez""]Kolego, sam sobie wymieniałeś to sprzęgło czy u mechanika ? Jeśli tak to ile orientacyjnie kosztowała Cię ta przyjemność :) ?[/quote]

Robił mi to znajomy mechanik, za wymiane sprzęgła + wymiana simeringów i regulacje obrotów na pompie paliwa wykasował mnie 120 zł :)
k
kacper343
Newbie
Newbie

Post autor: kacper343 »

A czy ktoś wie czy można dopoasować koło zamoachowe z jakiegoś innego modelu grupy vw??
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

nie wiem jak to jest ale kolega mial skode felicje pickup i tam mial tez silnik AEF i tam wlasnie był zestaw ori sztywny. W sklepie odrazu mu dali tarcze sprzeglowa i docisk pod sztywniaka bo odrazu wiedzieli ze jest sztwniak. Ja juz myslalem ze bedzie musial odmieniac a tu sciaga skryznie i brak dwumasy. Tylko nie wiem jakie oznaczenie skrzyni mial.
k
kliczek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kliczek »

Mam pytanie do tego wszystkiego, czy wszystkie AEF miały dwumas ? Czy były starsze polówki (96r.) z silnikiem AEF bez dwumasa ????
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

Z tego co wiem to tylko wersje np skody pickup itp nie mialy dwumasy z AEF ale nie daje reki uciac ze polo z AEF mialo w 100% zawsze DM. Zapewne raczje mialy ale pwnosci ani zrudla o tym mowiacego nie slyszalem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”