[quote=""lasek""]Faktycznie ta jedna działa na wszystich złączach. Balem sie ze moze to srodkowe zlacze powoduje jakies zwarcie i awarie cewek.
A czy samochód by odpalił jesli tylko jedna cewka jest dobra?
Planuje zakup 3 cewek firmy BERU, wymienię również te która działa. Czy to jest dobra firma i warto zakupic takie cewki?[/quote]
a nie lepiej by było oddać polówke do jakiegoś mechanika żeby znalazł i usunął usterke bo wymieniasz różne części niepotrzebnie wydajesz kase a auto jak nie odpalało tak nie odpala
[quote=""jacekszymek1""]a nie lepiej by było oddać polówke do jakiegoś mechanika żeby znalazł i usunął usterke bo wymieniasz różne części niepotrzebnie wydajesz kase a auto jak nie odpalało tak nie odpala[/quote]
Do tej pory zakupiłem i wymieniłem jedynie filtr paliwa. 2 cewki nie dzialaj, wiedz i tak je musze wymienic i kupic. Jesli po ich wymiania nadal auto nie odpali to wtedy zaprowadze do mechanika.
[quote=""lasek""][quote=""jacekszymek1""]a nie lepiej by było oddać polówke do jakiegoś mechanika żeby znalazł i usunął usterke bo wymieniasz różne części niepotrzebnie wydajesz kase a auto jak nie odpalało tak nie odpala[/quote]
Do tej pory zakupiłem i wymieniłem jedynie filtr paliwa. 2 cewki nie dzialaj, wiedz i tak je musze wymienic i kupic. Jesli po ich wymiania nadal auto nie odpali to wtedy zaprowadze do mechanika.[/quote]
no miejmy nadzieje że po wymianie cewek auto odpali i nie bedziesz musiał do mechanika oddawać
Moze wiecie czy mozna gdzies zakupic takie zatrzaski do przewodów paliwowych ( zatrzaski do łączenia przewodów z filtrem paliwowym) jak wyjmowałem pierwszy zatrzask to niestety go złamałem i teraz przewód w każdej chwili moze spaść.
Dowiadywałem sie w sklepach ale oni tam maja tylko cale przewody i kosztuje pod 150zl. A ja potrzebuje tylko taki plastikowy zatrzask wiedz mi sie nie opłaca wszystkiego kupować.
[quote=""Mati_9N""]czy to nie przypadkiem to? http://allegro.pl/zacisk-szybkozlaczka- ... 75156.html[/quote]
Nie to nie to. Ten w Polo ma kształt litery U. Sam również połamałem jeden taki i jeżdżę bez... jak nie odpali, przynajmniej wiem gdzie od razu szukać przyczyny
Faktycznie to nie taki. To jest taki zwykły plastki w kszatłcie U lub podkowy. Bez tego zabezpieczenia to chyba bałbym się jezdzic. Sprawdzalem ze bez tego bez problemu przewod schodzi, wiedz przy cisnieniu moze łatwo wyskoczyc.
Niestety samemu nie udało mi sie naprawić samochodu i musiałem odholować do mechnika. Przyczyną nieodpalenia samochodu okazał się rozrzad bo przeskoczył łańcuszek.
Teraz jest wszystko naprawione ale jestem lżejszy o prawie 1500zl. Udało się też naprawić ABS bo od dłuższego czasu miałem świecącą kontrolke. Wcześniejsze diagnozy innych mechaników, którzy sprawadzali to na komputerach były takie że pompa ABS wysiadła. Okazało się że pompa jest dobra a jedynie były jakieś problemy w elektryce.