TU umieszczamy prośby o sprawdzenie numeru VIN

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Bartas2307
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Bartas2307 »

Mozesz zapłacic 40 zł i dostac czarno na białym, albo samemu dojsc do wszystkiego. Na stronie masz dekodery wyposażenia, kody kolorów itd. Więcej chęci rodacy :)
Wieź mnie Wiesław!
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Bartas2307""]Na stronie masz dekodery wyposażenia, kody kolorów itd. Więcej chęci rodacy [/quote]
tylko zauważ że aby skorzystać z dekodera wyposażenia trzeba mieć kody. a żeby je dostać na tej stronce trzeba zabulić 40zł. reasumując chcą kasę za coś co ludzie na peb.pl robią za free. Generalnie ETKA oferuje taką funkcjonalność ale ruski z Tecar Forum zrobili płatny dostep do serwera z którego pobiera ETKA dane aby zdekodować VIN. więc albo płacisz, albo korzystasz z dobroci innych ludzi :) ja korzystałem już nie raz z "usług" peb.pl i mogę smiało polecić.
Awatar użytkownika
Bartas2307
Raczkujący
Raczkujący

Kody wyposażenia kolego masz na naklejce w bagażniku(w 90% przypadków). Wystarczy ubrac laczki na nogi, kartkę i dlugopis, spisujesz sobie ładnie, wstukujesz w dekoder i masz napisane :)
Wieź mnie Wiesław!
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Bartas2307""]Kody wyposażenia kolego masz na naklejce w bagażniku(w 90% przypadków). Wystarczy ubrac laczki na nogi, kartkę i dlugopis, spisujesz sobie ładnie, wstukujesz w dekoder i masz napisane [/quote]
widać jeszcze mało wiesz. to co masz na naklejce w bagazniku, to... kropla w morzu kodów które dostajesz przy dekodowaniu VIN przez ETKA. kodów tych jest przeważnie kilkadziesiąt. nie chce mi się dokładnie tego sprawdzać, ale wkleję ci taki przykładowy kod z pliku .txt z vinu:
WVWZZZ6NZWW022436;6N10F4;D8D8DR;AEX;000000;DQW;000;16061997;000;1998;
1E13B02WA4UE1C13H3J1L5C0K8G1LB1KH1AC2JF8KA8R13C10Y11K1B0A6Y04M04N24F03LK0A11V0M0VA8C2B01T04Q00TA
5VA8WA0AA6Z11Z00F22LB6R36Q1C008GD6PA8BB8K08X08Q17E09T09AB1EX0RA2G18E03BR3U16SE0FW6N00NB
7Q03ZB5K13CA8AA3GA8TC3Q03NB5J10BA3QT3AD3FA3L09P0N0E4A08FA4X04KA8F21G68RA0UAE0A0SB8CC7L0
1N1L0L1MZ0KA8SAH4XG0CB010DHF0A1NEC1R4R04GDPH1T3LQ1WU0CV0A
To co jest pogrubione to sa kody wyposażenia dla mojego byłego auta. Więc porównaj powyższe z kilkunastoma kodami które masz na wlepce w bagażniku lub książce serwisowej. :piwo:
Możemy tak długo polemizować.
Awatar użytkownika
Bartas2307
Raczkujący
Raczkujący

No zgadzam się, tylko można czekac 2 miesiące albo sprobowac samemu dojsc do szyku ;)
Wieź mnie Wiesław!
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: polakotek »

Oo, to ja tez poprosze o rozkodowanie numeru VIN: WVWZZZ6NZWY060538

moj mail: plewandowska@poczta.onet.pl

Z gory dziekuje!
Nie ma Polo, jest Skoda :(
Awatar użytkownika
maciejek
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: maciejek »

[quote=""fox1984""]Witam
Poprosze
Numer : WVWZZZ9NZ6Y227885

z gory dziekuje
[url=mailto:przemek.t20@wp.pl]przemek.t20@wp.pl[/url][/quote]
poszło na maila
[quote=""kwiat_osz""]Witam,

Poproszę o sprawdzenie numeru WVWZZZ6NZSW003596
Najbardziej zależy mi na kolorze nadwozia, ale pozostałe info też się przydadzą :)
Ja ściągnąłem ETKE, ale coś mi nie chce pokazać kodu lakieru, nie wiem czy coś źle robię :niewiem: Wyskakuje komunikat że jest nieznany numer, doczytałem się, że rozkodowywanie już nie działa :cry: Albo jak ktoś jest w stanie stworzyć plik txt z moim nr vin będę równie wdzięczny :yahoo:
Z góry dziękuję :piwo:
[url=mailto:bartoszek1992@o2.pl]bartoszek1992@o2.pl[/url][/quote]
Teraz możesz porównać czy darmowy dekoder równie dobrze dekoduje VIN

[quote=""sidkoz""]Witam czy mógłbym prosić o sprawdzenie numeru VIN chodzi mi głównie o kod lakieru:WVWZZZ6NZVW136501 [url=mailto:reklamowyadamn@gmail.com]reklamowyadamn@gmail.com[/url][/quote]
Poszło mailem
[quote=""Variant 98""]Na jesieni 2011 r. kupiłem polo variant 1,9 tdi. Auto było sprowadzone w 2008 r. z zagranicy. Jestem III właścicielem w Polsce. Chciałbym coś więcej dowiedzieć się o tym samochodzie na podstawie VIN. Interesuje mnie też czy na podstawie VIN można ustalić czy samochód jest wyposażony w koło dwumasowe czy sztywne. Będę wdzięczny za informację. :yahoo:
VIN: WVWZZZ6KZWR528373
Mój e-mail: [url=mailto:spamy1@op.pl]spamy1@op.pl[/url][/quote]
Kurde, kurde masz wszystko w mailu

[quote=""julas220""]:hello: Chciałbym się dowiedzieć wszystkiego o moim polo :cool2: , mój vin WVWZZZ6NZSW053603 i mój e-mail [url=mailto:pstysz@o2.pl]pstysz@o2.pl[/url] albo PW, jak wygodniej
Z góry wielkie dzięki[/quote]
Poszło na maila

[quote=""alicja1985""]Witam.
Ja tez bym poprosila o sprawdzenie :-D

wvwzzz6nzyd518932

[url=mailto:sobel92@gmail.com]sobel92@gmail.com[/url]
Z góry dzięki.[/quote]
Poszło na maila

[quote=""czaja""][quote=""julas220""]martwy temat ?[/quote]
i po co takie wpisy. prześledź temat to będziesz wiedział że kolega maciejek robi to raz na jakiś czas jak ma możliwość. ogólnie gdybyś wiedział jak aktualnie trudno sprawdzić VIN czy to w ETOS czy ETKA to byś nie zadawał takiego pytania.
Koniec zbędnego OT. [/quote]
Spoko to tylko zbędne parcie na pęcherz ;)
[quote=""Michu92""]Witam. Prosiłbym o sprawdzenie nr win WVWZZZ6NZ1DO87704
Odp.Proszę przesłać na [url=mailto:zaps@op.pl]zaps@op.pl[/url] lub na PW.
Pozdrawiam[/quote]
Poszło na maila

[quote=""krzyDOLAR""]proszę o rozkodowanie: WVWZZZ6NZXW065616
[url=mailto:michallek3@wp.pl]michallek3@wp.pl[/url]

Z góry dziękuje!![/quote]
Poszło na maila

[quote=""kileros3""]I ja poproszę WVWZZZ9NZ3Y029861 Z góry dziękuję, mail [url=mailto:plewandowska@poczta.onet.pl]plewandowska@poczta.onet.pl[/url]

Z gory dziekuje![/quote]
Poszło na maila

Bartas2307 - strasznie marudzisz, jak chcesz mieć wszystko szybciej to zapraszam do mnie do firmy, będziesz mógł dekodować wszystko na bieżąco, bo ja nie mam czasu
Czaja - skoro ktoś pobiera 40 peelnów za to co ja robię w gratisie, to może wprowadźmy zasadę że najpierw wpłata na konto fundacji dla dzieciaków, to zostawiam do dyspozycji Maziuni dla kogo pójdą wpłaty, a później dekodowanie VIN-u. Ja to mogę robić za free codziennie, ale niech potrzebujące dzieciaki coś z tego mają.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""maciejek""]Czaja - skoro ktoś pobiera 40 peelnów za to co ja robię w gratisie, to może wprowadźmy zasadę że najpierw wpłata na konto fundacji dla dzieciaków, to zostawiam do dyspozycji Maziuni dla kogo pójdą wpłaty, a później dekodowanie VIN-u. Ja to mogę robić za free codziennie, ale niech potrzebujące dzieciaki coś z tego mają.[/quote]
jak zaczniemy pobierać opłatę za dekodowanie to zaczną się z kolei inne jęki. niech zostanie tak jak jest. jeżeli ktoś potrzebuje info szybciej - niech zajrzy w alternatywny adres na peb.pl lub na link który podał Bartas2307.
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

[quote=""maciejek""]
[quote=""przem_polo""]Poprosze wszelkie info tego
wvwzzz6nzwy267063 i ten
WVWZZZ6NZXW055809
Z gory dziekuje
przemek.t20@wp.pl.[/quote]
poszło na maila[/quote]
Podziekowal :piwo: to wlasnie chcialem uzyskac.Mozesz jeszcze ten sprawdzic WVWZZZ6XZXW071601
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
Awatar użytkownika
maciejek
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[quote=""czaja""][quote=""maciejek""]Czaja - skoro ktoś pobiera 40 peelnów za to co ja robię w gratisie, to może wprowadźmy zasadę że najpierw wpłata na konto fundacji dla dzieciaków, to zostawiam do dyspozycji Maziuni dla kogo pójdą wpłaty, a później dekodowanie VIN-u. Ja to mogę robić za free codziennie, ale niech potrzebujące dzieciaki coś z tego mają.[/quote]
jak zaczniemy pobierać opłatę za dekodowanie to zaczną się z kolei inne jęki. niech zostanie tak jak jest. jeżeli ktoś potrzebuje info szybciej - niech zajrzy w alternatywny adres na peb.pl lub na link który podał Bartas2307.[/quote]
Czy ja wiem, dowolna wpłata choćby 5 czy 10 złotych na fundację może powodować jęczenie, bo nie za darmo i nie od ręki? Ja płacę miesięcznie za dostęp do ETOS-a 25 Euro i nie narzekam że mam legalny program ze wszystkimi upgrade-ami
m
motoluk1306
Newbie
Newbie

Post autor: motoluk1306 »

Witam,

proszę o sprawdzenie nr VIN:

WVWZZZ3CZ6E118998

motoluk1306@gmail.com

Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
Bartas2307
Raczkujący
Raczkujący

maciejek - Ja nie neguję zasadności Twojej pracy. Wręcz przeciwnie - fajnie,że robisz to darmowo, że Ci się chce, że masz na to czas. Ja bardziej staram się wymusic na innych,żeby nie siedzieli i czekali na gotowca, tylko samemu poszperali trochę. Bo najłatwiej powiedziec,że się nie da, nie można.

Taki "esej" z Twojego dekodera VIN to może byc bardzo ważna karta przetargowa przy sprzedaży czy jakiejkolwiek akcji związanej z Polówką.

Co do wpłaty to fakt, myślę,że opłata 5 zł na rzecz potrzebujących dzieci to dobra opcja, standardowo powinno byc pobierane, i mam nadzieję,że nikt by nie marudził,że trzeba zapłacic 5 zł za cos, co normalnie kosztuje 40 zł :)
Wieź mnie Wiesław!
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Bartas2307""]Ja bardziej staram się wymusic na innych,żeby nie siedzieli i czekali na gotowca, tylko samemu poszperali trochę. Bo najłatwiej powiedziec,że się nie da, nie można.[/quote]
toć z ciebie prawdziwy Don Kichot :) Tylko niestety ludzie w necie są jeszcze gorsi niż wiatraki z którymi walczył.
[quote=""Bartas2307""]Taki "esej" z Twojego dekodera VIN to może byc bardzo ważna karta przetargowa przy sprzedaży czy jakiejkolwiek akcji związanej z Polówką.[/quote]
To zależy. w tym co dostajemy z dekodowania VIN, tak na prawdę nie ma nic czego sprzedający się może bać. rzadko kto będzie sprawdzał czy dane silnika i skrzyni zgadzają się z tymi na wlepie lub po zdekodowaniu. bo przecież są to dane z jakimi pojazd wyjechał z fabryki.
Dekodowanie nie powie ci czy auto było bite i ewentualnie jak bardzo.
Awatar użytkownika
Bartas2307
Raczkujący
Raczkujący

Jeżeli udało mi się zmusic do wysiłku choc jednego demagoga , to moja działanie było uzasadnione :hello:

Wiadomo, przeszłosc ,zwłaszcza ta kolizyjna , interesuje najbardziej. Tego VIN akurat nam nie powie w tym przypadku, ale mając w rękach takie wiadomości, jest to nasz atut :)
Wieź mnie Wiesław!
Awatar użytkownika
maciejek
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[quote=""motoluk1306""]Witam,

proszę o sprawdzenie nr VIN:

WVWZZZ3CZ6E118998

motoluk1306@gmail.com

Z góry dziękuję.[/quote]Wpłać 10PLN na konto fundacji to zdekoduję Twój VIN

FUNDACJA POMOCY OSOBOM NIEPEŁNOSPRAWNYM „SŁONECZKO”
STAWNICA 33, 77-400 ZŁOTÓW
SPÓŁDZIELCZY BANK LUDOWY W ZAKRZEWIE ODDZIAŁ ZŁOTÓW
nr KONTA 89 8944 0003 0000 2088 2000 0010
z dopiskiem: 9/I Tomasz Idaś na leczenie i rehabilitację

[size=99px]Sorry koniec gratisów, najpierw wpłata na fundację, a później dekodowanie[/size]
Jak pisałem wcześniej chcę tylko żeby dzieciaki coś z tego miały
Zablokowany

Wróć do „100 technicznych pytań do...”