Drazek biegow "opada"

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
horses
Raczkujący
Raczkujący

Drazek biegow "opada"

Post autor: horses »

Hej.

Bylo juz cos chyba kiedys, nie pamietam.
Chodzi o to ze w polo (konkretnie ja mam 1.4D) drazek zmiany biegow ciagle odbija sam w prawo, w zwiazku z czym opiera sie o obudowe a przy dieslu to powoduje wkurzajacy terkot. Slyszalem ze cos tam w/przy skrzyni trzeba wymienic/zrobic zeby poprostu byl we wlasciwej pozycji.

Tylko co to bylo

PZDr
Adam
Obrazek
h
horses
Raczkujący
Raczkujący

Nie wpadlem na to. Pokombinuje. Dzieki.
Obrazek
D
DeeX
Newbie
Newbie

Post autor: DeeX »

U mnie jest ten sam problem... Tyle że myślę że jest na pewno jakiś inny sposób na zrobienie tego. Jak by to ująć... Bardziej profesjonalny? :blind:
Awatar użytkownika
Banan
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Banan »

Ja to mialem i na warsztacie powiedzieli mi ze wypadla gumowa tuleja w ktorej chodzil wybierak ze skrzyni zaraz przy lewarku. Chwycili go trytytkami i juz jest spoko. U mnie byl jeszcze problem z wrzucaniem 1 i 2 ale po tej naprawie tez to przeszlo ;)
D
DeeX
Newbie
Newbie

Post autor: DeeX »

Tak właśnie myślałem... bo w obudowie od lewarka jest taka tuleja po której porusza się ten metalowy pręt (nie wiem jak to się nazywa :shock: ) i to dość luźno u mnie lata... i faktycznie to obijanie może być spowodowane wyrobieniem tej tulei. Posiedzę nad tym to dam znać co i jak.
h
horses
Raczkujący
Raczkujący

Ja to mam naprawione i to nie jest to. Tuleja nie ma na to wplywu. Jest takie jakies mocowanie przy skrzyni biegow jeszcze.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”