[6N2]- Czujnik temperatury cieczy chłodzącej!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Tyrael_90
Newbie
Newbie

[6N2]- Czujnik temperatury cieczy chłodzącej!

Post autor: Tyrael_90 »

Witam mam problem z jego lokalizacją czy chodzi ten element??
Załączam zdjęcie:
http://zapodaj.net/8f5d13f06044.jpg.html

Drugi problem polega na tym że nie wiem ilu pinowy ma być ten czujnik czy okrągły 2 pinowy czy 4 pinowy kwadratowy szukałem po różnych forach i wkońcu nie wiem. Sam niechce go wyciągać i sprawdzać bo niechce potem płynu uzupełniać zanim nie kupię nowego czujnika. Silnik Aud 1,4 mpi 75KM 2001rok.
Proszę o pomoc ;) !
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

Jest to dokładnie ta czujka , jak możesz sam zobaczyć po kabelkach jest to czteropin - w każdym motoryzacyjnym Ci dobiorą , a jaka jest jego dolegliwość że chcesz go wymieniać ? Co do motorowni to o ile dobrze kojarzę AUD ma 60 kucy
Obrazek
Awatar użytkownika
Tyrael_90
Newbie
Newbie

Post autor: Tyrael_90 »

Dolegliwość jest taka że ostatnio będąc na przyglądzie koleś :this: podpioł mi auto do vaga i ukazał się 1 błąd dokładnie nie pamiętam jak to leciało ale coś w przybliżeniu takiego" Błąd silnika układ cieczy chłodzącej" do tego powiem że zaczeła mi się świecić kontrolnka engine check tak z piorunem. A pozatym na desce temperatura na wskaźniku jest równa 0 i nawet jak długo jeżdzę auto się słabo zagrzewa. TEn kolo stwierdził że jest to przyczyną walniętego czujnika temperatury więc postanowiłem żę kupię nowy :cool2:

Ps:
Czujnik musi być zielony nie? Ma pytanie czy ten się nada:
http://moto.allegro.pl/czujnik-temperat ... 99562.html
I jeszcze jedno czy muszę do tego dokupić ten gumowy oring oraz tą zawleczkę?
Awatar użytkownika
mentos.azt
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mentos.azt »

Podepnę się. Mam podobne objawy.Kiedyś na kompie miałem podobny błąd ale robiłem coś innego i olałem,a temperaturę czasem mi pokazuje a czasem cały czas 0 mam, Tyrael_90 wymieniłeś ten czujnik i wszystko hula?
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”