O to mnie pocieszyłeś kolego, bo właśnie trochę mnie niepokoiły te pojedyncze rzadkie, bo rzadkie ale jednak szarpnięcia na wolnych obrotach. Mam nadzieję, że i u mnie soft wyeliminuje taką przypadłość. A tak poza tym czuć jakąś różnicę w pracy silnika? Przyspieszaniu itd.?
W sumie to dziś chyba sam się przekonam, sam mam zamiar wspomnieć o tym TPI odnośnie hałasu po stronie pasażera, u mnie to wyeliminowali połowicznie poprzez wymianę filtra ale ja ich męczyłem o to dość wcześnie, chyba jeszcze przed info o dłuższych przewodach, stąd też hałas jest już dużo mniejszy ale przy klimie na minimum i wyłączonym radiu wciąż delikatnie słyszalny więc będe cisnął o wymianę tych przewodów.
Update #1: No to właśnie siedze w ASO i czekam, aż mi wszystko zrobią. Zgłosiłem też sprawę tych przewodów paliwowych. Najlepsze, że facet na początku próbował mi wcisnąc, że wymiana przewodów dotyczyła jedynie silników wysokoprężnych, więc byłem zmuszony podać konkretny numer TPI

Nastąpiło zmieszanie i tłumaczenie, że faktycznie jest coś takiego i że się pomylił, bo dla wysokoprężnych też coś takiego było

No nic, pożyjemy zobaczymy.
Update #2: Podkładka założona, soft wgrany, przewody paliwowe zamówione

Jedyne co mnie zastanawia i o co zapytałem to fakt, że VW przeprowadziło tę akcję na zasadzie konieczności, ponieważ jej niezastosowanie grozi zatarciem turbiny. Wobec tego co z ludźmi, którzy z takim stanem rzeczy przejeździli już 2 lata jak np. ja? Istnieje przypuszczenie, że turbina bez tej podkładki mogła być nieprawidłowo eksploatowana, a co za tym idzie może się np. szybciej zużyć lub ulec awarii. Facet stwierdził, że faktycznie te obawy są uzasadnione, niestety nie mają od producenta żadnych informacji na ten temat. Poradził, żebym skontaktował się bezpośrednio z producentem w tej sprawie aby ten się ustosunkował. Mam więc zamiar to zrobić, dam znać jak czegoś się dowiem.
A i jeszcze jedno. Przegoniłem po wszystkim Polówkę, sprawia wrażenie sprawnej i zdrowej

Po przyciśnięciu na 2 biegu koła zrywały przyczepność i szalało ESP więc nie zauważyłem jakiegoś istotnego spadku mocy czy cokolwiek z tych rzeczy.
To by było póki co tyle, jeśli chodzi o moje sprawozdanie.