Witam mam polo 1.6 8v z 1995r dzis rano jadac do pracy na skrzyzowaniu stanolem gdy chcialem ruszyc nie moglem wrzucic zadnego biegu tylko zostala mi 3 a lewarek lata jak chce wiec prosze was o pomoc co to moze byc.
Witam ja z tego co widzialem mam innaczej niz na zdjeciach spad mi drazek od lewarka z takiej kulki przy skrzyni wlozylem go na miejsce mam co prawda 1,2,3,4,wsteczny nie mam 5 i lewarek tak dziwnie pracuje co moglo sie popsuc lub czego moze brakowac.Jesli ma ktos foto tych czesci to prosze o przeslanie.
A może także odkręcić się (być luźna) śrubka na aluminiowym "trzymadle" wybieraka skrzyni biegów - taka mała śrubka na kluczyk 10 (jeżeli masz skrzynie na wybieraku z uszczelniaczem na zewnątrz).
kolego przerabiałem ten temat i jestem autorem poradnika. w sklepie za zestaw naprawczy krzyczą 200zl!! zdzierstwo, weź odkręć ten czop i jedz do sklepu z częściami do ciągników, maja tam takie coś, jedynie mi się trafiło z krótszym gwintem wiec musiałem troszkę pobawić się w szlifowanie ale zapłaciłem tylko 2.5zl
witam. ostatnio borykam się z problemem braku jednego biegu. ostatnio kiedy rozgrzałem porządnie auto wcięło mi 5 bieg, ustawiłem na tym regulatorze obok wydechu (regulacja góra dół) i bieg się pojawił ale po pewnym czasie wcięło wsteczny więc ponownie na kanał i ustawiłem wsteczny lecz nie było już 5 i tak ustawiam i ustawiam na zmianę albo 5 albo wsteczny. w czym może być problem?? czy mogły się naciągnąć cięgna?? proszę o w miarę możliwości szybką odpowiedz.
pozdrawiam
wydaje mi sie ze masz tam luz na tym łaczniku plastikowym.i dlatego tak sie dzieje.i ztad jak sie ułozy to bieg wejdzie lub nie.miałem to u siebie w 6n2 sdi .wymieniłem ten łacznik i było git.sprawdz najpierw to
V ZLOT PKP 2010
VI ZLOT PKP 2011:
I MIEJSCE W TURNIEJU PIŁKI NOZNEJ.GRUPA MAZOWIECKA
Grupa Mazowiecka -Stara gwardia
Smigałem: Polo 6n2 sdi , 6n2 gti ,Golfik 4 , 9n 1.9TDI
: Audi A6 C6 3.2 Fsi .Audi Q7 4.2. Hyundai I 30 1.4