Odkopię temat gdyż napotkał mnie pewien problem. Kupiłem co trzeba było, komplet poduszek, taśma, sensor bez kolizji.
Okazało się że kupiłem poduszkę pasażera bez kabelka, poszukiwania samego kabla nie dały rezultatu, znalazłem drugą identyczną poduszkę z tą wtyczką i tu pojawił się mój problem. Gniazdo kabla przy poduszce nie pasuje do wtyczki w instalacji samochodu

W żaden sposób nie idzie tego spasować po prostu zupełnie inna wtyczka a poduszka nieruszana, prosto z demontażu (dawca po małym lifcie, tak jak moje polo). Druga sprawa to że do jednej poduchy przykręcony jest żółtawy kabelek (masa ?) w drugiej ani śladu po takim kabelku. Daję zdjęcia jak to się prezentuje w mojej sytuacji.
Gdyby ktoś był w stanie rozwikłać moje wątpliwości to bardzo bym się ucieszył.
Na wtyczkach są oznaczenia kabelków, zrodził się pomysł żeby to podłączyć według numeracji wycinając przy okazji te wtyczki tylko nie wiem czy takie podłączanie nie zakończy się efektowną detonacją airbagu lub w ogóle nie będzie działać
Fajnie by było gdyby ktoś podał jakiś obrazkiem z katalogu, książki cokolwiek na czym w miarę szczegółowo pokazany jest rysunek montażowy schowka i airbagu.