[quote="elja"]is200/is300[/quote]
miało być pięknie, a wyszło jak zwykle, narazie samochod sie nie sprzedał i dalej nim jeżdże
doszedłem do pewnego wniosku

jak ma się samochód taki jak polo to sie caly czas cos robilo przy nim, caly czas jakies male rzeczy ale to cieszylo, samochod sie zmienial i nie bylo monotonii

jak kupilem audi to sobie myslalem ze przesiadlem sie z polo do a3 to juz bede tylko jezdzil i sie cieszyl. I to mnie chyba zgubilo bo z racji braku modów i jakies wlasnej inwencji samochod szybko mi sie znudzil i to do tego stopnia ze chciałem go puscic do zyda, pomimo ze to naprawde dobry egzemplarz w niezlym stanie z dobrym wyposazeniem, napedem i mocą. Dlatego postanowiłęm pozmieniać pewne rzeczy żeby troszke auto odświeżyć w moich oczach. Tak więc nie można przestawac modzic!
zrobił się smoked front
mialem mala przygode z mojej winy:
juz sie naprawia to co uszkodzone a oprócz tego doszedl zderzak z s3, 2 końcówki z kwasówki i lotka z eski, myśle czy od razu nie zrobić lusterek chromowanych jak w esce to było, ale sie nie zdecydowałem jeszcze. Poza tym juz prawie skompletowałem audio. Brakuje mi wooferów do zwrotnic i tweeterków u-dimension prox, jakiegos wygłuszenia i kabli sygnałowych.
jeszcze w starym setupie sesja z zabawy po sniegu:
[quote="Skfarek"]a miałeś styczność z dokładanymi sterownikami co to pozwalają na ustawienie napędu na stałe? Sprawdza się to, ma niszczycielski wpływ na napęd?[/quote]
czytałem o tym, koszt koło tysiaka, spina naped w takich jak sie chce proporcjach ale haldex nie ma chlodnicy oleju i nie mozna na tym jezdzic na stale, może jakbym mial mocy na tyle zeby tymi 4 kołkami pokrecic na suchym to bym sie zastanawial
[quote="Wojciechu"]niestety ale quattro w A3/golf dziala tak se, owszem na ruszanie i jazde po sniegu OK, ale do szybkiej jazdy trzeba sie wjezdzic bo tyl wlacza sie jak przod juz płuży...[/quote]
co racja to racja, sporo mi zajelo jezdzenie nim i probowanie roznych sposobow wchodzenia w poslizgi i temat mam mozna powiedziec opanowany na mokrym/sniegu (wchodzenie w zakret na 2 na obrotach, daje mu gaz do końca, lapie podster, puszczam i odrazu dep spowrotem i jest bok), sportowo raczej nie jezdze bo to samochod do jazdy na codzień, a w lublinie nie ma toru to po drugie

a czasem sie wcisnie wiadomo