Przy przejechaniu przez sekwencję nierówności w naszych cudownych drogach strasznie myszkuje tył. Może to być spowodowane zużyciem łożysk :?: Przy uniesionym aucie nie wyczuwam żadnych luzów. Felga stalowa 5.5x13'' opona 155/70R13 Continental 3
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.
Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu
"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
[quote=""Pimpek""]Przy uniesionym aucie nie wyczuwam żadnych luzów.[/quote]
jak luzu niema to niełożyska :acute:
niskie ciśnienie powietrza
zużyte amortyzatory
Kolega też tak miał, w dodatku przy przewożeniu pasażerów na tylnej kanapie, nawet na małych nierównościach podskakiwali jak ping pongi. Doszło do tego ze zostawił niższą sprężynę a założył seryjny amortyzator. Auto się trochę podniosło ale efektu myszkowania już nie ma.
trochę to znaczy ile? Nie za bardzo mi się widzi zmieniać znowu zawias. Dodam że u mnie przy przewożeniu pasażerów na tyle, efektu myszkowania nie ma...
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.
Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu
"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
Silentbloki zawieszenia tylnej belki. Jeżeli nie zmieniałeś to zapewne nie zmieniane od nowości już się wyrobiły i przez to takie efekty. Tym bardziej że gleba też im nie służy, nie są drogie a na forum gdzieś widziałem nawet manual jak wymienić je na podwórku. Więc warto to zrobić.
[quote=""FUCEK""]Silentbloki zawieszenia tylnej belki[/quote]
Popieram. Znam to z własnego doświadczenia Wymiana to czas hmmm :roll: ze dwa-trzy piwa :?: