[6n] Odczytanie Kodu Pin do immobilizera z numeru VIN

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

[quote=""turzol""]Napisz mi jeszcze na jakiej giełdzie sam. byłeś i odczytałeś kod?[/quote]Oczywiście była to giełda samochodowa .... w Rzeszowie, najbliższa w mojej okolicy.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

[quote=""turzol""]Czy ktoś jednoznacznie może napisać który interfejs zakupić do zczytania kodu PIN z centralki immobilizera w Polo 6N2 2001r?[/quote]
Na dzień dzisiejszy żaden fejs na usb nie jest w stanie odczytać immo jak i zrobić korękte w tym modelu.
W immoboxie procek jest zabezpieczony przed takim działaniem - tu pisałem:
viewtopic.php?f=17&t=20230
Korekta jedynie możliwa za pomocą programatora pamięci - trzeba rozebrać licznik.
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

w starszych autach wyciaga sie sie kość lub wpina taki specjalny pajeczak co łąpie za druciki kosi i na stole odczytuje sie zawartość tej kości. Kalkulatorem przelicza sie i wychodzi pin. Przez OBD2 sie nie da.
H
Harry
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Harry »

[quote=""vjarecki""]
W 6N1 były zastosowane dwa rodzaje transponderów:
PCF 7931 - polo do 97r kluczyk nacinany
PCF 7935 - polo od 97r kluczyk frezowany
[/quote]

sory za wykopanie trupa ale mam pytanie, czy do polo 99, kluczyk frezowany można dopisać transponder PCF 7930XP? dostałem taki od znajomego a mam tylko jeden kluczyk z 'pastylką' i chętnie bym sobie dopisał tą.
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""Harry""]czy do polo 99, kluczyk frezowany można dopisać transponder PCF 7930XP?[/quote] NIE - inna generacja transpondera
Nowy właściwy na allegro z przesyłką do domu kosztuje już 14zł
[quote=""Harry""]chętnie bym sobie dopisał [/quote] Akurat w tym przypadku (polo 99) nie jest to takie easy jak Ci się wydaje, najprościej zklonuje transponder człowiek który trudni się dorabianiem kluczy.
Wtedy oba klucze widziane są w systemie jako jeden.
v
viceroj
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: viceroj »

Witam,tez posiadałem jeden kluczyk do polo, podjechałem do gościa , i mi zrobił drugi kluczyk , i oczywiście zakodował , wziął za to 130 zł, a byłem u niego 3 do 4 minuty, więc sie nie opłaci kabinowanie , zczytywanie różnych vin , i tym podobne pomysły dziekuje poadrawiam.
H
Harry
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""vjarecki""][quote=""Harry""]czy do polo 99, kluczyk frezowany można dopisać transponder PCF 7930XP?[/quote] NIE - inna generacja transpondera
Nowy właściwy na allegro z przesyłką do domu kosztuje już 14zł
[quote=""Harry""]chętnie bym sobie dopisał [/quote] Akurat w tym przypadku (polo 99) nie jest to takie easy jak Ci się wydaje, najprościej zklonuje transponder człowiek który trudni się dorabianiem kluczy.
Wtedy oba klucze widziane są w systemie jako jeden.[/quote]

Dysponuję VAG K+Can Commander 1.4 i VCDS 10.6.4 - wystarczy do dopisania kolejnego klucza? Robiłem tym sprzętem immo data w golfie mk5 2005 i nie było problemów...

czy ten transponder bedzie ok? http://allegro.pl/transponder-crypto40- ... 88619.html jest to PCF 7935 AS
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""Harry""]Dysponuję VAG K+Can Commander 1.4 i VCDS 10.6.4 - wystarczy do dopisania kolejnego klucza? Robiłem tym sprzętem immo data w golfie mk5 2005 i nie było problemów...[/quote] Jak najbardziej będziesz mógł dopisać pod warunkiem, że będziesz znał pin a commanderem nie odczytasz pinu z immo boxa. Jeżeli jest to diesel to z ECU ruszy.
Polo 97-02 to nie to samo co Golf.
H
Harry
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""vjarecki""][quote=""Harry""]Dysponuję VAG K+Can Commander 1.4 i VCDS 10.6.4 - wystarczy do dopisania kolejnego klucza? Robiłem tym sprzętem immo data w golfie mk5 2005 i nie było problemów...[/quote] Jak najbardziej będziesz mógł dopisać pod warunkiem, że będziesz znał pin a commanderem nie odczytasz pinu z immo boxa. Jeżeli jest to diesel to z ECU ruszy.
Polo 97-02 to nie to samo co Golf.[/quote]

a Vagiem tacho 3.01 odczytam ten pin? jest to 1.4 AKV benzyna '99

EDIT: Vag tacho pokazuje pin 0000...

EDIT2: poszło XPROG'iem, kluczyk dodany VCDS'em, transponder używany ;-)
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""Harry""]EDIT2: poszło XPROG'iem, kluczyk dodany VCDS'em, transponder używany [/quote] Gdybyś przeczytał uważnie moje wypowiedzi w tym temacie to nie zadawałbyś tyle pytań w niewłaściwym kierunku :), teraz już wież, że nie jest to takie proste jak w golfie a dla posiadaczy fejsów niemożliwe.
p
peters77
Newbie
Newbie

Post autor: peters77 »

Witam, to mój pierwszy post.
kupiłem Caddy 2002 1.9 tdi z jednym kluczykiem frezowanym. Czy ktoś wie jaki tam jest typ transpondera? i czy da się zaprogramować używany? dzieki za odzew
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”