Witam mam zamiar wymienić sobie te dwie rzeczy i nie wiem jaka firma jest najlepsza, bo słyszałem że niektórym po wstawieniu termostatu zaraz znowu siadał. Tak samo nie mam pojęcia o czujniku temperatury i ile te części by kosztowały :mrgreen:
W przypadku termostatu najczęściej polecany jest "Wahler".
Ja osobiście zamontowałem "Vernet" i nie moge złego słowa na niego powiedzieć.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
[quote="Goozik"]ja za wahlera płaciłem 47 zl ale warto odrazu wymienic rowniez krociec termostatu koszt ok 20 zł[/quote]
Dobrze prawi! Wahler + króciec. Często sam termostat nie jest winien a owy króciec który ma tendencje do pękania od środka (w miejscu gdzie wchodzi w niego szpileczka od termostatu). Obadaj to u siebie i zobacz czy wymaga wymiany.
Tak długo jak długo istnieją armie, każdy poważniejszy konflikt będzie prowadził do wojny. Pacyfizm, który nie przeciwstawia się aktywnie zbrojeniom, jest i w dalszym ciągu będzie bezsilny.
Sprawdź przy okazji obudowe termostatu, bo u mnie była podobna sytuacja, wymieniłem termostat a okazało się że obudowa jest troche popękana i przytopiona i też trzeba było wymienić.
Dokładnie to tak mam że cały czas obie rury od chłodnicy mam gorące więc coś jest nie tak, nawet niedługo po odpaleniu a nie wiem jaka jest temperatura bo wskaźnik nic nie pokazuje, wcześniej co raz bujał się do 70 stopni ale to i tak nie było wiarygodne.
jak masz caly czas termostat otwarty to tak jest ze nigdy nie bedziesz mial 90 ja tak mialem w swoim oplu ze mi sie zacial na otwartym i kicha ciagle bylo 70. Wymiana termostatu pomogla i juz po 4 km mi sie auto nagrzewało.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!