[6n2] Problem z odpaleniem na ciepłym silniku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
elle
Newbie
Newbie

[6n2] Problem z odpaleniem na ciepłym silniku

Post autor: elle »

Witam,
jestem szczęśliwą posiadaczką vw polo z 2001- 1,4, 16v. od jakiegos czau mam problem z odpaleniem samochodu na ciepłym silniku. Przy zimnym odpala zawsze i bez najmniejszych problemów. Na ciepłym czasem zdarza mu się zapalić, ale najczęściej kręcę po kilka- klikanaście razy. Mam wrażenie, ze sie pogorszyło ostatnio. Czy ktoś może ma podobny problem?? Będę wdzięczna za odpowiedź bo kompletnie nie wiem gdzie szukac przyczyny??
Awatar użytkownika
ql89
Początkujący
Początkujący

Post autor: ql89 »

miałem podobne objawy i u mnie problemem okazał się rozrusznik :niewiem: ale nie mam pojęcia jak będzie u Ciebie :-D Chociaż może warto sprawdzić ten trop.
e
elle
Newbie
Newbie

Bardzo dziękuję za podpowiedź, mam już od czego zacząć :)
Awatar użytkownika
ql89
Początkujący
Początkujący

Post autor: ql89 »

[quote="elle"]Bardzo dziękuję za podpowiedź, mam już od czego zacząć :)[/quote]
Proszę bardzo ;) Miałem podobne obajwy z odpalaniem u siebie w autko i okazało się że całym winowajcą jest rozrusznik( a dokładnie to chybe pewna jego część czyli bendiks) :agresyw: Może w tym przypadku będzie tak samo, najlepiej podjechać do jakiegoś mechanika i skonsultować sprawe ;)
e
elle
Newbie
Newbie

Witam ponownie, problem usunięty :) Okazało sie, ze problemem była zanieczyszczona przepustnica. I co wiecej- problem ten będzie powracał- tak mówi Pan mechanik- elektronik. Taki podobno urok 16-tek POLO.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”