[9n3]Huczenie powyżej 90 km/h

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Azazel
Newbie
Newbie

[9n3]Huczenie powyżej 90 km/h

Post autor: Azazel »

Witam

Mam problem swoim vw polo 1.2 12v 9N3 wymieniłem łożysko z lewej strony z tyłu ponieważ mi huczało mechanik stwierdził że łożysko jest padnięte. Doszło do wymiany odpalam samochód wszystko ok nic nie słychać jak się jedzie. Natomiast po przekroczeniu 90 Km/h zaczyna w samochodzie buczeć i jest taki dźwięk jak jadąc pociągiem przy otwartym oknie nie do wytrzymania. Powrót do mechanika samochód w gorę i nic nie można stwierdzi macie pomysł co to może być. Dodam ze to wyszło po tym jak stopniał śnieg i po przekroczeniu 90 wcześniej nie jechałem tyle bo warunki na to nie pozwalały. Pomożecie:)
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Może po prostu skrzynia juz szwankuje..
A
Azazel
Newbie
Newbie

Skrzynie wykluczam bo jak by była skrzynia to i w górze jak samochód był na podnośniku też by wyło a nie wyje... może opona trafiona
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Opona, może w śniegu ciężarek od wyważania się urwał, sprawdź czy masz koła wyważone dobrze.
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Post autor: okinoi »

Jadąc 90km/h wtedy kiedy to słychac, ruszaj kierownica na boki, jeżeli ruszajac i jadac slalomem przestanie na chwile to któreś łożysko dalej masz strzelone :)
A
Azazel
Newbie
Newbie

[quote=""okinoi""]Jadąc 90km/h wtedy kiedy to słychac, ruszaj kierownica na boki, jeżeli ruszajac i jadac slalomem przestanie na chwile to któreś łożysko dalej masz strzelone :)[/quote]

oooo trafne spostrzeżenie wypróbuje dziś jak śnieg u mnie zelży
napiszę później czy coś wskazało
A
Azazel
Newbie
Newbie

[quote=""okinoi""]Jadąc 90km/h wtedy kiedy to słychac, ruszaj kierownica na boki, jeżeli ruszajac i jadac slalomem przestanie na chwile to któreś łożysko dalej masz strzelone :)[/quote]

ooo to będę musiał tak sprawdzić trafny pomysł sprawdzę i opisze czy coś to dało ale jak zelży śnieg
O
Obelix
Newbie
Newbie

Post autor: Obelix »

zimówki zwykle są głosniejsze od letnich oponek; tylko ten nieregularny odgłos wyklucza troszkę moją teorię; ale na sniegu pewnie nie jeździsz powyżej 90km/h więc teraz to słyszysz
A
Azazel
Newbie
Newbie

Zgadzam się ale śnieg zelżał i dalej huczy pow 90 km/h ta teoria jazdy slalomem wskazuje na łożysko bo czasem jadąc slalomem przy 90 to nie huczy. Opony wykluczam w jeden dzień gdy śnieg w ogóle odpuścił założyłem letnie i to samo się dzieje no i drażni mnie to na maksa najgorsze że w serwisie nie wiedzą od czego to jest:(
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Bankowo łożysko, wymienili Ci zapewne nie to co trzeba. Jadąc i jak słyszysz to "coś" to jesteś w stanie zdiagnozować z której strony samochodu to słychac ?
A
Azazel
Newbie
Newbie

No właśnie nie nie jestem w stanie dla mnie to huczy z tyłu po lewej stronie a oni wymienili po prawej stronie.
I teraz tak jadąc 50 km/h jak się wsłuchuje to słychać to "coś" jak dla mnie jak by się jechało po chropowatej nawierzchni natomiast osiągając 90km/h to juz mocno huczy mogę przesłać nawet mp3 bo to nagrałem no ale na forum nie da rady. I teraz to już sam nie wiem co to może być samochód jest z czerwca 2005 więc nie takie stare auto.
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Nic innego jak łożysko to nie może być. Zobaczysz że z czasem buczenie "przeniesie" sie na inne partie prędkości, i nie będzie tego słyszał przy 90km/h tylko np 60km./h lub 110... Tak czy tak wymienić to trzeba i nie ma co zwlekać.

( co do utworu to jak sobie nie radzisz, wejdz na wyślijto.pl wrzuć na serwer, daj link a my pobierzemy i ocenimy )
A
Azazel
Newbie
Newbie

musze miec meila twojego
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

[quote=""Azazel""]musze miec meila twojego[/quote]

kamil25@poczta.onet.pl
Awatar użytkownika
Rafi_66
Newbie
Newbie

Post autor: Rafi_66 »

Miałem to samo i okazało się że przez opony zimowe, zmieniłem na letnie i cisza ;)
Bo benzyna płynie w naszej krwi!
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”