[86c2f] wężyk od czujnika podcisnienia

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

W
WhiteGrow
Newbie
Newbie

[86c2f] wężyk od czujnika podcisnienia

Post autor: WhiteGrow »

Kupiłem niedawno polo 86c2f 1.3aav i mam własnie pare pytań :

1. gdzie ma być podłączony ten wężyk który idzie od czujnika podcisnienia ?
2.nierówna praca silnika na biegu jałowym (tak jak by sam dodawał gazu ) krokowiec mymieniony i dalej o samo aha ...i smierdzi tak jak by niedopaloną benzyną ale dymu niema tylko zapach .. myślałem o uszczelce pod głowicą ale nie bierze mi płynu więc chyba odpada ,,, co o tym myślicie ?
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

[quote=""WhiteGrow""]1. gdzie ma być podłączony ten wężyk który idzie od czujnika podcisnienia ?[/quote]
a gdzie jest czujnik podciśnienia w AAV :scratch: ? Czegoś takiego w mono nie ma.
Z tyłu modułu przepustnicy wychodzą dwa przewody podciśnienia. Jeden grubszy idzie do elektromagnetycznego zaworka recyrkulacji oparów ze zbiornika. Drugi-cienki idzie do przełącznika termicznego w "patelni" (takie pomarańczowe g*wno ;) ); z niego wychodzi drugi przewód który idzie na "gruszkę" w kanale dolotowym (decyduje ile ciepłego powietrza znad kolektora wydechowego ma iść do silnika; baaaardzo przydatne zimą).
[quote=""WhiteGrow""]smierdzi tak jak by niedopaloną benzyną ale dymu niema tylko zapach (...) co o tym myślicie ?[/quote]
mieszanka jest za bogata więc obstawiam albo niebieski czujnik albo sondę lambda.
W
WhiteGrow
Newbie
Newbie

[quote=""lukas2305""][quote=""WhiteGrow""]1. gdzie ma być podłączony ten wężyk który idzie od czujnika podcisnienia ?[/quote]
a gdzie jest czujnik podciśnienia w AAV :scratch: ? Czegoś takiego w mono nie ma.
Z tyłu modułu przepustnicy wychodzą dwa przewody podciśnienia. Jeden grubszy idzie do elektromagnetycznego zaworka recyrkulacji oparów ze zbiornika. Drugi-cienki idzie do przełącznika termicznego w "patelni" (takie pomarańczowe g*wno ;) ); z niego wychodzi drugi przewód który idzie na "gruszkę" w kanale dolotowym (decyduje ile ciepłego powietrza znad kolektora wydechowego ma iść do silnika; baaaardzo przydatne zimą).
[quote=""WhiteGrow""]smierdzi tak jak by niedopaloną benzyną ale dymu niema tylko zapach (...) co o tym myślicie ?[/quote]
mieszanka jest za bogata więc obstawiam albo niebieski czujnik albo sondę lambda.[/quote]

aha no dobra zobazce ten niebieski czujnik i sonde .
chodziło mi o ten grubszy wężyk bo mam odłączony ... Dzięki za pomoc

Temat do zamknięcia
W
WhiteGrow
Newbie
Newbie

ma ktoś może zdięcie gdzie mam podłączyc węzyk który idzie od pochlaniacza par paliwa szukałem na monowtrysku no juz chyba wszedzie i niemoge znaleźć miejsca gdzie ma to byc podlaczone
Awatar użytkownika
lukas2305

Post autor: lukas2305 »

z tyłu monowtrysku :glare: są tam dwa króćce: jeden cienki do "zaworka" temperatury, drugi-grubszy właśnie do pochłaniacza.
W
WhiteGrow
Newbie
Newbie

dalej nie znalazłem albo jestem taki lewy :glare: albo nic tam niema ma ktoś jakas fote tego najbardziej mi to pomoże.

ale ja mam dziwny monowtrysk wszystko jest takie same jak w zwyklym mono ale ja niemam tych 2 dzyndzli do podlaczenia owych przewodów niemam tam nawet otworów na węzyki pozniej wrzuce foto.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”