[9N3]Wysoki poziom oleju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
robek84
Newbie
Newbie

Post autor: robek84 »

Mam kolejny problem mianowicie taki po wymianie uszczelniaczy ciężko pali z rana później jest ok,co jest nie tak?Ale zostały tylko wymienione uszczelniacze bez regulacji pompowtryskiwaczy?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 21:39 przez robek84, łącznie zmieniany 1 raz.
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Post autor: okinoi »

[quote=""robek84""]Mam kolejny problem mianowicie taki po wymianie uszczelniaczy ciężko pali z rana później jest ok,co jest nie tak?[/quote]

Uszkodzony lub źle osadzony uszczelniacz przy montażu na 100% Po prostu ciśnienie spada z układu. Proponuje się wrócić do tego machera który to robił i niech to poprawi.
r
robek84
Newbie
Newbie

[quote=""okinoi""][quote=""robek84""]Mam kolejny problem mianowicie taki po wymianie uszczelniaczy ciężko pali z rana później jest ok,co jest nie tak?[/quote]

Uszkodzony lub źle osadzony uszczelniacz przy montażu na 100% Po prostu ciśnienie spada z układu. Proponuje się wrócić do tego machera który to robił i niech to poprawi.[/quote]
To jak trzeba jeszcze raz kupić uszczelniacze?
r
robek84
Newbie
Newbie

Ale zostały tylko wymienione uszczelniacze bez regulacji czy to może być przyczynom złego odpalania rano?
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Post autor: okinoi »

[quote=""robek84""]Ale zostały tylko wymienione uszczelniacze bez regulacji czy to może być przyczynom złego odpalania rano?[/quote]

Za każdym razem trzeba ustawiać pompowtryski, 2 rzeczy trzeba w nich ustawic :
1) osadzenie w głowicy - trzeba mierzyć suwmiarką odległość od boku głowicy i to trzeba ustawiać za kazdym razem jak się wyjmuje pompowtryski
2) docisk pompowtrysku - jesli nie pomieszał ich i włożył pompowtryskiwacze w te same miejsca co były włożone to nie powienno się nic rozregulować, chociaż powinien rzucić okiem bo wiadomo że z biegiem czasu materiał się "ubija".

Tak czy tak powinien regulować ( pkt 1)

Obawiam się że zakup nowych uszczelniaczy będzie potrzebny..
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”