witam. ostatnio zaobserwowałem problem z szarpaniem auta na wstecznym, jest tak tylko na tym biegu i to nie zawsze, silnik 1.4i APQ. w czym może tkwić problem??? sprzęgło jest nowe, olej w skrzyni biegów wymieniony na 75w90.
jeżeli była by to poduszka silnika to by to obijało się. to szarpanie to jest bardziej jak by brakowało paliwa. podejrzewam że to może być coś związane z kablami bo mają przebicie. tyko dziwne jest to że tylko na wstecznym i nie za każdym razem
Jesli to by byly przewody to by nie szarpał tylko na wstecznym. Szkoda Twoich pieniedzy. Zreszta ja tez mam tak czasem u siebie i uwazam ze to normalny objaw i nie robie z tego problemu. Dodaj troche gazu wiecej przez chwile i normalnie bedzie jechał. Raczej ten typ tak ma
czyli powiadasz ze to tak ma być ale kable i tak wymienie bo w nocy jak podniosę maskę i zdejmę plastik z silnika to kable świecą czyli mają przebicie i dlatego też dużo pali (około 12 litrów benzyny).
Jesli masz widoczne przebicie na przewodach WN to wymień. Ale jeśli tak duzo pali Ci w miescie mozesz miec walniętą sonde lambda. Masz możliwosc podłaczenia polo pod komputer?
wymieniłem kable. spalanie spadło do 10 litrów. czyli sonda. juto podjadę do elektryka i sprawdzę tą nieszczęsną sondę. co może być coś jeszcze walniętego??
Polo potrafi spalić 10 litrów w miescie u osoby ktora ma cieżką noge. Sprawdź sonde u mechanika to ja wykluczysz.
Temperatura silnika stoi po rozgrzaniu na 90 stopni? Dlugo sie grzeje samochód? Może masz uwalony termostat i czujnik i jezdzisz na ssaniu.
termostat jest nowy, temperatura utrzymuje się cały czas około 90 stopni, auto rozgrzewa się po przejechaniu około 3-4 kilometrów. podpinałem auto do kompa i napięcie na sondzie raz było a raz nie czy tak ma być?? a co do mojego jeżdżenia to jeżdżę oszczędnie i raczej ciężkiej nogi nie mam
Sonda próbkuje jeśli w niej skacze napięcie. Wtedy działa. Sonde masz sprawną. Jesli z grzaniem samochody wszystko w porzadku to sam nie wiem. Zawsze tankujesz gdy wskażnik paliwa jest w tym samym miejscu?