[86c2f] Czy jest wielk różnica między wtryskami 1.0/1.3/1.6

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Krychu2f
Newbie
Newbie

[86c2f] Czy jest wielk różnica między wtryskami 1.0/1.3/1.6

Post autor: Krychu2f »

Siemanko mam takie pytanko odnośnie monowtrysków z 1.0 1.3 i 1.6 czy bardzo się różnią czy tylko jest inna mapa w kompie a wtrysk jest ten sam mam 1.0 AAU i chciałem go troche wzmocnic żeby chciał jechac jakoś lepiej, wiem że nie zrobie z tego niewiadomo jakiego potwora ale jak jest możliwośc to można się pobawic :grin:
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

podpinam się. jaka różnica we wtryskiwaczach? na pierwszy rzut oka budowa ta sama, ale inne numery VW.
Awatar użytkownika
marian
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: marian »

sprawa wygląda tak:
monowtryski od 1.0 (aau) 1,3 (aav) 1,4 (abd) 1.8 (aam, abs) można podmieniac tzn im wyzsza pojemnośc silnika tym gardziel wieksza, różnica jest tylko w niektórych silnikach ponieważ sa różne silniczki krokowe (ilośc pinów) i wtedy trzeba przełożyć ze starego silnika (monowtrysku)
monowtrysk od 1,6 ABU można sobie go na złom zanieśc - nie bedzie pasowac do niczego: inny wtryskiwacz, inny potencjometr, itd.... komp bedzie wywalać błędy, no chyba że komputer w wiązke sie przełoży
Co do sensu takiej podmiany... obawiam sie że efekt może byc niewielki z tego powodu że podstawa monowtrysku ma małą średnice - jak stary monowtrysk, no chyba że ktoś pobawi sie w dopasowaniem podstawy z innego silnika. Dalej idąc są następne ograniczenia w średnicach wewnętrznych kolektora ssącego......

jakby ktos był zainteresowany zakupem kolektora ssącego po przeróbce z podstawą na wiekszy monowtrysk (z 1.8) pasujący do silnika AAV to zaprawszam na PW
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 14:39 przez marian, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Ja dawałem do siebie mając jeszcze 1.4 cały monowtrysk od poloneza, na customowej podstawie i silnik wył jak szalony,i bardzo się wieszał na obrotach,o prostu za dużo powietrza dostawał, przepustnica w poldku ma 38 mm.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
Obrazek
Awatar użytkownika
Krychu2f
Newbie
Newbie

Post autor: Krychu2f »

W takim razie można kupic podstawe wtrysku i wtrysk z 1.3 eewntualnie z kolektorem który by się łanie zpolerowało coś już by było do tego oczywiście komp z 1.3
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

a jeżeli mowa o samym wtryskiwaczu? to co siedzi pod czarną kopułką.
mam z 1.3 chyba, czy sam wtrysk będzie chodzić w 1.0? nie idzie mowa o jakiejś ekstra power, a czy zatrybi w ogóle.
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Pod czarną kopułką jest wtryskiwacz marki Bosch :) Będzie chodził, ale uwierz mi na prawdę nic nie odczujesz
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”