Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem,którego nie mogę zdiagnozować w aucie a odpowiedzi nie znalazłem tutaj na forum.Mianowicie jak w tytule jestem posiadaczem VW Polo z 96 roku 1.6 Benz. 8V silnik AEE.Posiadam go 6 miesięcy i kupiłem go od handlarzy,więc o poprzednim uzytkowaniu go nic nie wiem.Od jakiegoś czasu mam problem z zapaleniem go lub przez trzy dni wogóle nie mogę go zapalić(zdarzyło się już kilka razy).Jak już zapali to podczas jazdy nie ma jakiś innych objawów nic nie przerywa nie stuka jedzie normalnie.Wymieniłem kable,świece,kopółke,sprawdziłem cewke(jest dobra).
Akumulator nowy a rozrusznik kręci i nie zacina się.Sprawdziłem wczoraj świece i są suche wszystkie,pomierzyłem kompresje na tłokach i wynosi na wszystkich 0.8 MPa(trochę mało).
Jeżeli chodzi o inne objawy to nie ma znaczenia czy jest -30 stopni czy +30 pali tak samo(jak pali to pali jak nie to przez 3 dni).Czasami jakby sie dławił trochę i muszę dodać gazu a czasami bez gazu pali jak nowy.Nie ma znaczenia również czy silnik jest ciepły czy zimny.Jak narazie żaden mechanik nie zdjagnozował przyczyny.Vag nic nie pokazuje oprócz przerwy w masie(założyłem dodatkową) oraz że trzeba ustawić przepustnicę.Chciałbym aby ktoś naprowadził mnie na jakieś możliwe usterki bo nie wiem gdzie już szukać.Bardzo proszę o pomoc!!!!!!!!!