[6n] Sonda lambda

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n] Sonda lambda

Post autor: jacekszymek1 »

Witam w związku z ogromnym spalaniem mojego polo postanowiłem wymienić sonde lambde a nie chciałbym oddawać do mechanika tylko samemu kupić na allegro i zamontować i tu moje pytanie jaka sonda ma być do mojego polo bo widziałem różne moje polo to 6n 1,0 AER z 98 roku pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

sonde pewnie masz 4 pinowa
pasowac powinna od kazdej wersjii 8 zaworowej,zwróc tylko uwage na wtyczke ,wymiana jest banalna bo ten silnik ma sonde w kolektorze i jest łatwe dojscie ;)

http://moto.allegro.pl/sonda-lambda-vw- ... 35525.html
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

dzięki a jeszcze jedno pyatnie jak podłącze nową sonde to błąd z kompa sam zniknie czy musze go usunąć?? pytam bo nie posiadam vaga
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

ja nic nie kasowałem jak wymieniałem u siebie i jest :oki: jednak dla pewnosci warto podpiac vaga
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

jacekszymek1 naucz się zakładać tematy
po jaką cholerę zakładasz kolejny :butcher: zamiast w poprzednim napisać
viewtopic.php?f=182&t=39649
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

mam jeszcze jedno pytanie czy bład sondy może być spowodowany tym że zamiast kjatalizatora mam wspawane rurki????
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

A kasowałeś błedy i znowu się pojawiały :?: :?:
u mnie tez był kat teraz go nie ma i jest rurka błedów to nie robiło
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""Czołg GT""]A kasowałeś błedy i znowu się pojawiały :?: :?:
u mnie tez był kat teraz go nie ma i jest rurka błedów to nie robiło[/quote]

no ja pierwszy raz od kąd kupiłem polo podłączyłem ją pod kompa i widze że jest bład sondy to go usunąłem ale pojawił sie z powrotem i zastaniawam sie czy mam wymienić sonde czy jest to wina wyciętego katalizatora pytam bo nie chciał bym wydawać kasy na darmo a katalizatora ja nie usuwałem tylko poprzedni właściciel
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

to nie wina kata rozmawiałem z wieloma ludzi co maja katy wycięte i raczej żaden błędu sondy nie miał nic się nie skarżył.Obadaj tą sonde można ją w przybliżeniu sprawdzić.
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

pytałem sie o sonde na churtowni i powiedział mi gość że typowa sonda do mojego auta: Sonda lambda typowa firma NGK cena 390,00 zł
Sonda lambda uniwersalna Denso cena 205,00 zł ipozdraw teraz moje pytanie czy warto kupić sonde uniwersalną czy lepiej dołożyć i kupić NGK
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Właśnie mam uniwersalna tą co piszesz ale tańsza była z lekka, daje rade jak na razie tylko podmieniasz wtyczkę z twojej, rok ją mam ale mało latam moim autem z powodu utrudnień poruszania się zima no chyba że bez zderzaków jakieś 3-4k rocznie.
A jak sprawdzić no to wujek google nie gryzie :grin: na forum PKP też gdzieś są wzmianki ale nie pamiętam już gdzie, szukajka i dajesz.
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""Czołg GT""]Właśnie mam uniwersalna tą co piszesz ale tańsza była z lekka, daje rade jak na razie tylko podmieniasz wtyczkę z twojej, rok ją mam ale mało latam moim autem z powodu utrudnień poruszania się zima no chyba że bez zderzaków jakieś 3-4k rocznie.
A jak sprawdzić no to wujek google nie gryzie :grin: na forum PKP też gdzieś są wzmianki ale nie pamiętam już gdzie, szukajka i dajesz.[/quote]

dobra to poszukam dzięki za pomoc, ja też mało latam swoim polo tak 5tysi rocznie
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

jaK chcesz to mam ori sonde sprawna w kolektor do 6n
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""jacekszymek1""]i ile chcesz za nią??[/quote]

Żeby nie było że Paffcio klienta ci wyganiam :) , ale bym jeszcze oblukał tą lambde dokładnie może gdzieś zwiera na przewodach czasami, sygnałowy do masy i już daje błęda.
nie wiem ilu przewodowa jest ta lambda.

PS Ori to zawsze ori, nawet używka jak wiadomo że sprawna :piwo:
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""Czołg GT""][quote=""jacekszymek1""]i ile chcesz za nią??[/quote]

Żeby nie było że Paffcio klienta ci wyganiam :) , ale bym jeszcze oblukał tą lambde dokładnie może gdzieś zwiera na przewodach czasami, sygnałowy do masy i już daje błęda.
nie wiem ilu przewodowa jest ta lambda.

PS Ori to zawsze ori, nawet używka jak wiadomo że sprawna :piwo:[/quote]

no ja też jeszcze chciałbym tą lambde moją oblukać bo różnie może być z nią i nie chciałbym bym kasy w błoto wyrzucać a jesteście pewni że nie wywala mi błedu dla tego że nie mam katalizatora tylko zamiast niego rurki?? bo wybieram sie w pn do mechaniora żeby mi sprawdził co i jak bo ja nie chce sam dłubać bo sie nie znam i nie chciałbym czegoś popsuć i boje sie że doczepi mi sie kata a jednak wymiana katalizatora to dosyć sporawy wydatek
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”