Witam posiadam Polo 6n 96r. 5d i mam pytanko mianowicie padły mi oba podnośniki szyb a mam niestety elektryczne chciałem kupić używane ale niestety są drogie nie mówiąc o nowych więc planuje je zmienić na manualne pytanie czy będą pasowały w te same otwory mocowania w drzwiach co w elektryczne? i czy tapicerka też będzie pasowała po wywierceniu otworu?czy będzie nie za gruba?
tak silniczki na początku hałasowało a potem już koniec żadnej reakcji?a znalazłem koło siebie szrot i maja oba ale manualne za 100zł 2 sztuki a co do tapicerki to właśnie się zastanawiam czy pasuje bo chyba jest taka sama?a i jeszcze jedno czy podnośniki od 3d pasują do 5d bo wiem ze w golfie tak jest i można zamienić bez problemu?
Tapicerka pasuje, tylko otwory musisz wycinac.
Podnosniki z 3d NIE PASUJA do 5d.
Moze za to 100zl lepiej oddac silniczki do elektryka zeby naprawil i nadal miec elektryke?? Moze trzeba tylko wymienic szczotki.
Mozna tez samemu je rozebrac i rzucic okiem jak ma sie troche wiedzy jak to działa.
dzięki co do podnośników to fakt z 3d maja od otworu do otworu 70cm a 5d 50cm!!!a jeśli chodzi o wydanie na elektryka to chyba wole kupić manualne bo dam zrobi mi i padnie po miesiącu ;(
Za kilka groszy napewno ci ktos rzuci na to okiem.
Czemu ma pasc po miesiacu?? Tak jak pisalem wyzej moze to jakas błachostka i po wymianie beda dzialac kolejne kilka lat.
No i niestety kolega nie posluchal naszych dobrych rad i kupil manualne podnosniki.
Wystaw te elektryczne w dziale gielda moze ktos je kupi, naprawi i bedzie
dzięki chłopaki za wasze rady!!!!tak kupiłem manualne bo mi to jest obojętne ja chce po prostu żeby to działało i tyla albo aż tyle ale mam jeszcze 1 problem może któryś z was był by w stanie mi pomóc?tu jest link viewtopic.php?f=182&t=39620 pozdrawiam
Jak juz wyciagniesz te podnosniki to podepnij je bezposrednio pod akumulator (obojetnie + - bo jedna opcja to opuszczanie a druga podnoszenie) i sprawdz czy to napewno silniczki padly.