problem polega na tym, że nie działa ogrzewanie tylnej szyby, włącznik działa, napięcie pomiędzy przewodami jest, sprawdzałem chyba na wszystkie możliwe sposoby, przy otwartej zamkniętej klapie, podłączałem osobno masę i nic... nadal żadna ścieżka nie grzeje, stąd moje pytania i chyba ostatnie co zostaje do zrobienia
czy może to być powodem starego kleju pod stykami ? czy ktoś kiedyś kleił je na nowo i pomogło ? (to będę dzisiaj robił)
czy ścieżki ze starości mogą już być wysłużone i nie działać?
czy można jakoś sprawdzić ścieżki ? np och opór ... ?
dodam jeszcze, że żadna ze ścieżek nie jest przerwana.
U mnie podobny problem. Muszę wymienic przekaźnik i przewody, elektryk mówił że najlepiej samemu to zrobic, koszty naprawde niewielkie tylko sporo dziubania. Co do ścieżek to nie wiem, ale jesli nie są przerwane, to powinny byc ok. Pozdrawiam
Scot może ja coś pomogę zakup preparat ze srebrem ( niestety nazwy nie pamietam ) do uzupełniania ścieżek elektr,dostaniesz w kazdym elektronicznym, a nawet w sklepie z częściami samo chodowymi. Koszt ok 15pln. To chyba ostatni trop do wyeliminowania usterki. U mnie gorszy problem odklejony mam jeden styk przy szybie. Byłem u szklarza, co gorsza powiedział, żeby lepiej tego nie ruszać. Niby można to przykleić,ale po pewnym czasie szyba może pęknąć. Dla mnie dziwne, ale to wypowiedz fachowca.
Powiedział,że wielokrotnie po wklejeniu szyba im pękała po pewnym czasie, nawet w procesie produkcyjnym w zakładach szyby po takim zabiegu pękają. Najlepiej sie do tego przyzwyczaić,ale zimą ciężka sprawa :lol: . sam nie wiem co z tym fantem. Może ktoś już wklejał styk z pozytywnym rezultatem.
Nie testowalem tego na sciezkach,bo bylo mi to potrzebne do czegos innego aha cena-dalem za to 20zl jakis miesiac temu,wiec drogie jak cholera.Pozdrawiam
kleju elektroprzewodzącego nie było w moim sklepie ale z tego co
maurizio06
napisał to lepiej nie ruszać tych styków ... bo ja chciałem odkleić i przykleić na nowo ... (chodzi o te blaszki w które wkłada się kabelki) sama naprawa ścieżek mi nie pomoże bo nie mam poprzerywanych ;/
a orientuje się ktoś może ile kosztuje wklejenie tylnej szyby ?
niestety, problem nadal jest - nie wiem czy mogę "przekelić" te styki na nowo czy nie ... nie chciałbym na razie za dużo inwestować bo bieda na święta ;]