zmiana hamulców pomoc

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

zmiana hamulców pomoc

Post autor: Anonymous »

witam chcialbym wymienic hamulce w moim polo przod oraz tył ale neiwiem jakie kupic , sprzedawcy mowia co inny sklep to inna firme polecaja , a wy co polecacie ? mam polo 96r , 1.6 55kw 3drzwi bez abs , moze byscie mi pokazali cos na allegro ?
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Tarcze brembo, klocki ATE albo Ferodo.
Mam osobiście brembo już rok z klockami włoskimi maff i wszystko się bdobrze spisuje. :oki:
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

ja z kolej mam tarcze Maff i klocki Lucas i zauważyłem że tarcze pokrywaja sie takim dziwnym nalotem i zawsze jak postoi chwile to pierwsze hamowanie jest słabe, więc polecam nie oszczędzac :D
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

ATE lub Textar
najtaniej na http://www.sklepmoto.pl
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

gti21 napisał:
zauważyłem że tarcze pokrywaja sie takim dziwnym nalotem i zawsze jak postoi chwile to pierwsze hamowanie jest słabe
ten nalot to rdza, tarcze się utleniają po prostu to normalny objaw po np.deszczowej nocy nie ma to znaczenia bo i tak tarcze będa rdzewieć jeśli nie będą używane :victory:
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Jest jeszcze nalot z kiepskich klocków. U mnie do wymiany - wystarczy jeden wypad na miasto po myciu i felgi czarne.

ps. Na hamulcach radzę nie oszczędzać, to chyba najważniejszy układ w samochodzie. Nikt by nie chciał aby nawaliły w momencie kiedy będą najbardziej potrzebne.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”