[9n] halogeny

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wilu.a
Newbie
Newbie

[9n] halogeny

Post autor: wilu.a »

witam mam pytanie podłączyłem oryginalne halogeny do polo 9n i nie świeci mi kontrolka na liczniki ze są włączone ?? trzeba aktywować te halogeny poprzez VAG czy nie ? czy jest jakiś inny problem
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

o ile jeszcze dobrze kojarzę to na zegarach jest tylko kontrolka przeciwmgielnego wstecznego , a przednie halogeny można tylko olukać po kontrolce na wyłączniku
Obrazek
w
wilu.a
Newbie
Newbie

kontrolka jest na liczniku !
m
mario666
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mario666 »

przy włączeniu tylnego światła przeciwmgielnego raz przełącznik do siebie włączenie dodatkowo przednich drugi raz do siebie obie kontrolki i od tylnego i od przedniego znajdują sie na liczniku jena pali się na pomarańczowo zdaje sie a przednich na zielono
m
mario666
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mario666 »

a zapala się jeszcze kontrolka na przełączniku
w
wilu.a
Newbie
Newbie

na przełaczniku zapala się a na liczniku nie
i
irekk
Początkujący
Początkujący

Post autor: irekk »

Jeżeli orginalnie w instalacji nie miałeś przewodów do podłączenia halogenów, to nie masz też podłączonej kontrolki w liczniku.
Z włącznika świateł (końcówka na przełączniku - chyba jak dobrze pamiętam - NL) powinien być poprowadzony przewód w instalacji (+12V) do licznika, do kostki z cienkimi przewodami (jak nie ma instalacji to jest wolne miejsce w wtyczce).
Powodzenia
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

Witam, a mam pytanie czy w każdej 9n jest oryginalna instalacja do halogenów przednich? Jak tak to gdzie jej szukać
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam

[quote="gti21"]Witam, a mam pytanie czy w każdej 9n jest oryginalna instalacja do halogenów przednich? Jak tak to gdzie jej szukać[/quote]
Nie ma. VW nie montuje połączeń do czegoś czego nie ma.

Żeby rozwiązać wątpliwości dotyczące postów wyżej. Kontrolka halogenów jest i na liczniku (zielona) i w włączniku (lampka z czerwonej zmienia się na zieloną)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="wilu.a"]witam mam pytanie podłączyłem oryginalne halogeny do polo 9n i nie świeci mi kontrolka na liczniki ze są włączone ?? trzeba aktywować te halogeny poprzez VAG czy nie ? czy jest jakiś inny problem[/quote]

A przełącznik pod halo masz zamontowany?

powinien być o nr 6Q0 941 531 C
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”