Mam pytanko, jakim klejem moge skleić plastik z plastikiem w środku auta tak żeby się dobrze trzymało i pod wpływem ciepła powstałego staniem auta przez kilka dni na słońcu klej się nie rozpłynął itp.??
Ortografia to moja bardzo słaba strona, więc wybaczcie mi wszystkie błędy
Co chcesz skleić?
Z reguły najlepsze są kleje dwuskładnikowe. Weź pod uwagę czy element podatny jest na drgania i obciążenia. Jeżeli tak to tzw. twarde kleje nie wytrzymają.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
Mi się pewnego razu odkleiła podstawka na napoje, więc przykleiłem ją super glue i siedzi do dzisiejszego dnia )
Mam nadzieję, że nigdy się nie poplamię przez przypadek jakimś napojem
Jesli dobrze odtlusciles to jest szansa ze bedzie sie trzymac. Wiem ze kleje na bazie cyjanoakrylu dobrze wiaza szybko, ale tylko wlasnie peknieciam gdzie powierzchnia styku jest chropowata. I pasuje idealnie do Siebie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
musze dokleić kawałeczek plastiku do manetki od włączania spryskiwaczy, bo już się wyjeździł taki plastik i wajcha sama zjeżdża i się spryskiwacze włączają podczas jazdy
No i tutaj śmiem stwierdzić, że to się nie uda.
Dlatego, że to element, który będziesz ciągnął i naciskał.
Kiedyś skleiłem sobie gałkę od biegów - wytrzymała 3 dni.
Spróbować możesz ale zacznij szukać nowej manetki. Zaoszczędzisz sobie roboty i nerwów.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
włąsnie chodzi o to że tego się nie ciągnie ani nie naciska, to jest taki "cypelek" który opiera się na czymś
chodzi o to, że jak manetka się trzyma na swojej sprężynie w pozycji początkowej to ma lekki luz i podczas jazdy jeśli się odchyli lekko do przodu zaczynają działać spryskiwacze, jeśli dokleje kawałek teho plastiku to zredukuje ten luz i już nic nie będzie przeszkadzało, może ktoś powiedzieć że się naciska jeśli chcę włączyć tylni spryskiwacz, ale że takiego nie posiadam więc to nie tworzy problemu
Aoox
daj do kogoś, kto spawa plastiki. zwykłym klejem nic nie zrobisz bo pod wpływem drgań w każdej chwili może Ci się ułamać. I tak masz auto u lakiernika więc niech Ci przy okazji zaspawa uchwyt:)
tolek102 za menetke dasz na szrocie ok 20-30 pln i bedzie sprawna w 100%. Mi by sie nie chcialo bawic klejem.
Ja uchwyty do lamp dorabialem ostatnio z kawalka blaszki 0,5-1 mm stalowej. I trzyma to jak glupie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673