[6n2] Centralny zamek wariuje

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
stillo
Mały interesant
Mały interesant

[6n2] Centralny zamek wariuje

Post autor: stillo »

Witam,
Dzisiaj w trakcie powrotu do domu centralny zamek zaczął wariowac,wpierw tylko chcial otwierac drzwi-chociaz juz byly otwarte a pozniej na zmiane-raz zamykal,raz otwierał auto.Raz zamknął drzwi i nie dało sie ich otworzyć,musialem czekać aż zacznie sam otwierać :shock: Po powrocie do domu,postawiłem auto zamknąłem z klucza po chwili auto stało z opuszczonymi szybami.Alarmem też nie da się zamknąć samochodu :banghead:

Wcześniej wszystko działało bezproblemowo.
Obrazek
Awatar użytkownika
sebatec
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sebatec »

Czy centralny i alarm są fabryczne?
Das Auto.
s
stillo
Mały interesant
Mały interesant

Centralny byl,alarm jest od dwóch lat.Tyle,że kierunkowskazy nie migają gdy auto samo sie otwiera.Z pilota jak zamykam auto to migają.
Nie dzieje sie to non stop,przez 10 minut jest spokój a potem znowu sie zaczyna i jakiś czas znowu spokój.
Obrazek
Awatar użytkownika
sebatec
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sebatec »

Spróbuj odłączyć alarm od reszty i zobacz co się dzieje.
Das Auto.
Awatar użytkownika
CoFFiN
Newbie
Newbie

Post autor: CoFFiN »

Miałem coś podobnego z tymi otwirającymi się szybami i centralnym :D i działo mi się to zawsze jak padał deszcz ;/ przez co spalił mi się silniczek szyb ;/ ale puki co mam spokój bo odłączyłem domykanie szyb z kluczyka bo prawdopodobnie dostawała się do tego woda i robiła spięcie. teraz jak już tego nie mam to nic sie takiego nie dzieje a deszczu ostatnio nie brakuje :)
M
Misiek0521 =]
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Misiek0521 =] »

Sprawdzcie pompke centralnego zamka, bo lubi dostawac wody.
Pompka jest w bagazniku po prawej stronie(dochodzi do niej taki niebieski wezyk-przynajmniej u mnie).
Dostajaca sie woda moze powodowac zwarcia i pompka wariuje.
Tam sa zdjecia mojej plytki:
viewtopic.php?f=21&t=4069
Człowiek uczy sie całe życie,

A i tak umiera głupi.
Awatar użytkownika
CoFFiN
Newbie
Newbie

u mnie pompka jest ok nic się jej nie działo :)
s
stillo
Mały interesant
Mały interesant

auto potrzebowałem zaraz w nastepnym dniu więc odłączylem bezpieczniki od szyb i centralnego więc nie działa zamykanie kluczem wszystkich drzwi oraz domykanie i otwieranie szyb. Auto zamykam alarmem gdzie o dziwo centralny działa(troche mnie to zdziwilo) jak narazie auto samo sie nie otworzyło.Co mogło się zepsuć?
Obrazek
Awatar użytkownika
CoFFiN
Newbie
Newbie

ja jak mi się tak działo to tylko odłączyłem szyby i też pomogło ale poźniej wykombinowałem z tym domykaniem szyb
Awatar użytkownika
Magiko
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Magiko »

Mam problem z zamkiem centralnym zamyka drzwi ale jak chce otworzyć to słychać jak pompka pracuje a rygle w górę nie idą i od pewnego czasu słyszałem przy otwieraniu samochodu syczenie koło wlewu paliwa ( pewnie koło pompki) i myślałem że, że rozszczelnił się któryś z siłowników. Jak zamykam to zasysa powietrze i się uszczelnia. Przy otwieraniu dmucha i się rozszczelnił. I chciałem zapytać czy to może być to? i czy to siłownik tylnej klapy?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Magiko
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Sprawdź cały układ i połączeenia wężyków. Gdzieś musi być nieszczelność.
Awatar użytkownika
Magiko
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Magiko »

Chyba wiem nieszczelność jest gdzieś koło wlewu paliwa ta rurka co steruje bolcem w baku bo gdy pompka chodziła a rygle nie szły w górę wcisnąłem bolec i zamki otwarły się w całym aucie. I nie wiem jak się tam dostać bo nie mogę wyjąć tego styropianu i czy żeby go wyjąć trzeba odkręcić napinacz pasów?? Mam prośbę jak awaryjnie otworzyć bak??
m
maciekpse
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maciekpse »

hmmm myślę, że masz to samo co u mnie, pękła gumka, którą zakłada się na ten bolec od wlewu i na siłownik, a z tym styriopianem pokombinuj, unieś lewą stronę pompki do góry, potem bodajże dolną część styropianu do siebie, jakoś powinien wyjść, możesz go lekko ugiąć, siłownik powinien być za styropianem, dwie śrubki, odkręć, wyciągnij i popatrz na tą gumkę

jeśli to nie to, to pooglądaj rurki, będziesz je tam widział

niestety w aso samej gumki się nie dostanie, 140zł za cały mechanizm bodajże, więc jakbyś ją gdzieś znalazł to daj znać:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”