[6n2] Pare pytan nowicjusza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
oleju
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Pare pytan nowicjusza

Post autor: oleju »

Witam,
od tygodnia jestem wlasicielem Polo 6n2 GTI i pomału poznaje ten samochód, w związku z tym mam pare pytań do bardziej obeznanych w temacie kolegów/koleżanek :D :
1. Co ile tysiecy kilometrów wymienia się rozrząd w silniku 1.6 16v 125km AVY ??
2. Jak uruchomić spryskiwacze reflektorów - czy włączają się powyżej konkretnej prędkości przy spryskiwaniu szyb czy jest jakis inny patent ??
3. Jak działa mały włącznik chyba od immobilizera - na wysokości lewego łokcia kierowcy,poniżej zaczepu pasa bezpieczeństwa ?? Mam instrukcje po niemiecku i nie bardzo wiem jak on dokładnie działa.
3. Jaki dokładnie rozmiar mają głośniki w przednich drzwiach - 16 czy 16,5 cm. Czy konieczny jest dystans do niefabrycznych głośników ?? Jaka jest maksymalna głębokość montażu ?? Czy do niefabrycznego radia potrzebna jest przejsciówka na ISO ??

Z góry dziękuję za odpowiedzi, jeżeli zadałem je w nie odpowiednim dziale - przepraszam.

Łukasz.
2000 6n2 GTI 1.6 16v AVY RED 5D
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

[quote=""oleju""]1. Co ile tysiecy kilometrów wymienia się rozrząd w silniku 1.6 16v 125km AVY ??[/quote]
tutaj chyba nie ma różnic pierwsza po 90kkm potem 60kkm lub 5 lat w zależności co nastąpi pierwsze (przynajmniej większość z nas tak robi)
[quote=""oleju""]3. Jak działa mały włącznik chyba od immobilizera - na wysokości lewego łokcia kierowcy,poniżej zaczepu pasa bezpieczeństwa ?? Mam instrukcje po niemiecku i nie bardzo wiem jak on dokładnie działa.[/quote]
jest to wyłącznik czujki ruchu alarmu wewnątrz autka np. jak zostawisz jakiegoś zwierzaczka w samochodzie żeby nie wyło
co do głośników wydaje mi się że dystans jest konieczny ale niech się wypowie ktoś bardziej obeznany w audio , w seryjnej instalce jest kość iso
Obrazek
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

[quote=""oleju""]Czy do niefabrycznego radia potrzebna jest przejsciówka na ISO ??[/quote]
wszystko zalezy od radia. ja mam JVC i potrzebowalem przejsciowki
Awatar użytkownika
oleju
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: oleju »

Dzięki za odpowiedzi, jeszcze dodatkowe pytanie: gdzie w Polówce jest zlącze do podłączenia VAG-a ??

Pozdrawiam.
2000 6n2 GTI 1.6 16v AVY RED 5D
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

w 6N2 w konsoli pod popielniczką
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”