[6N] przełączający się gaz

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
KoKo

Post autor: KoKo »

[quote="Messiash"]strasznie płacisz za filtry u mnie 50 zł[/quote]
ale w tej cenie 110zł to wymieniają filtry niby robią przegląd gwarancyjny i niby ustawiają ale z tego co zauważyłem to tylko filtry wymieniają i podpisują przegląd a tak na prawdę powinni sprawdzić wtryskiwacze, mocowania przewodów zasilających, sprawdzenie szczelności, sprawdzenie parametrów sterownika, sprawdzić pracę kolektorów benzynowych i czas otwarcia wtryskiwaczy i mocowanie zbiornika gazowego i pozostałych elementów instalacji

a oni ani razu nawet nie weszli poda auto ani nie popatrzyli na butlę przy przeglądzie
M
Messiash
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Messiash »

takie rzeczy to robia przy przeglądzie rocznym tym za 163zł.
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

Eltor - no niestety przeglądy gwarancyjne nie należą do tanich - co tu dużo mówić teraz można solidnie zarobić na obsłudze produktu a nie na samym produkcie. Więc niestety takie przeglądy to dla mnie strata pieniędzy bo dobry mechanik szybciej znajdzie usterkę i ją usunie - co prawda weźmie jakieś pieniądze ale będzie to równoznaczne z postępowaniem gwarancyjnym które jest dobre do chwili kiedy płacisz i nie pojawiają się usterki.

Sam już kilka razy się "przejechałem" na takich gwarancjach na produkt i już teraz nie jeżdżę na przeglądy - na dobrą sprawę to faktury za przeglądy w niezależnych warsztatach wystarczą aby usunąć wady fabryczne a te powstałe podczas użytkowania albo wadliwego montażu zostanie zamaskowana i tak za nie zapłacisz albo jak będziesz miał szczęście to zwróci Ci się kasa za przeglądy...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
M
Messiash
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Messiash »

okazało się że jest problem z cewką nie dawała impulsu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”